Imatge d'una concentració de Fridays For Future

Fridays For Future Tarragona convoca una acció de protesta contra el canvi climàtic

Fridays For Future farà una 'seguda pel clima' a la plaça de la Font el pròxim divendres 25 de setembre

Les entitats ecologistes de Tarragona es planten contra el canvi climàticFridays For Future Tarragona, juntament amb GreenpeaceGETE-Ecologistes en Acció, ha convocat una concentració el pròxim divendres 25 de setembre a la plaça de la Font de Tarragona.


La 'seguda pel clima' s'emmarca dins la convocatòria del dia global d'accions contra el clima, que Fridays For Future, entitat constituïda en l'àmbit internacional, organitza a escala mundial. L'acte de protesta se celebrarà a la plaça de la Font a les set de la tarda, adoptant totes les mesures de prevenció i seguretat contra la Covid-19.


Des de Fridays For Future declaren que «La lluita per un futur no s'atura, per això, ens mobilitzem per la justícia climàtica. Ens mobilitzem perquè la crisi de la COVID-19 ha evidenciat, un cop més, que vivim una crisi sistemàtica profunda».

Uns joves impulsors

Fridays For Future Tarragona ha estat impulsat per dos estudiants de la ciutat, Eduard Pere i Marisa Chavarria, que van acabar els estudis de Batxillerat l'any passat i, al més pur estil Greta Thunberg, van impulsar la creació d'una 'sucursal' de l'organització a la capital tarragonina.


Entre altres accions, l'any passat van demanar a l'Ajuntament de Tarragona que declarés l'Estat d'Emergència Climàtica per remeiar la greu situació de contaminació que viu la ciutat, adoptant un seguit de mesures. Després de diversos actes de protesta, com el del passat 29 de març, Fridays For Future torna a sortir als carrers per demanar canvis urgents.