Una ciutadana se sotmet a una prova PCR

Els cribratges a Tarragona i Reus acaben amb un 1,19% de casos positius

S'han fet 4.468 proves d'antígens entre les dues ciutats en dues setmanes

Aquest dissabte han acabat els cribratges massius a Tarragona i Reus que s'han fet durant aquest mes de desembre. Segons informa el departament de Salut, s'han fet 4.468 tests ràpids d'antígens en total que han servit per detectar 49 casos positius, un 1,19% del total. Les proves s'han fet, respectivament, a l'Hotel Salut i al CAP Sant Pere entre el 5 de desembre i el dia 19.

Per ciutats, al CAP Sant Pere de Reus s'hi van fer 1.935 proves amb 10 resultats positius, un 0,5% del total. A l'Hotel Salut de Tarragona s'hi van fer 2.533 proves de les quals un 1,54% van donar positiu, 39 tests. Aquesta campanya de cribratges massius s'ha fet en col·laboració amb la unitat mòbil d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona.

També hi han participat els Ajuntaments de Tarragona i de Reus i les associacions de voluntaris de Protecció Civil de totes dues ciutats. Des de Salut no es descarta tornar a organitzar cribratges massius com aquests en funció de com evolucioni la pandèmia i les dades de contagis i risc.

Tarragona a la baixa, Reus a l'alça

Les dades facilitades aquest dilluns pel departament de Salutmostren dues dinàmiques diferents a Tarragona i a Reus. En el primer cas, la velocitat de propagació de la Covid s'ha reduït i se situa en 1,53 punts, una reducció que ha arribat després de dies a l'alça.

El risc de rebrot també ha baixat, en aquest cas fins als 386 punts, però els casos positius de coronavirus són catorze més dels que eren i ja sumen 5.027 positius. No s'han registrat noves defuncions i els hospitals tenen 27 persones ingressades per Covid-19.

A Reus, per contra, la velocitat de propagació s'ha disparat fins als 1,98 punts, una diferència substancial. El risc de rebrot, en canvi, està per sota de la xifra tarragonina amb 380 punts. Tot i això, suposa un increment de 100 punts en només dos dies. Pel que fa als casos, la capital del Baix Camp n'acumula 5.989, deu més que aquest cap de setmana, i hi ha 28 ingressos hospitalaris.