La CUP marca el pròxim dilluns com a data límit per decidir la incorporació al govern municipal de Tarragona

Les anticapitalistes han convocat una assemblea oberta a militants i simpatitzants per decidir entrar, o no, al cartipàs tarragoní
Imatge d'arxiu d'una assemblea de la CUP de Tarragona. | Cedida

 

Nova data límit per saber si la Cup de Tarragona s'incorporarà, o no, al govern municipal de Tarragona. Si primer va ser el 15 de juliol, aquest dimarts, 23 de juliol, les anticapitalistes han anunciat que el pròxim dilluns, 29 de juliol, decidiran, en una assemblea oberta, la seva incorporació, o no, al cartipàs municipal tarragoní.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Les dues regidores de la CUP a la plaça de la Font, Laia Estrada i Eva Miguel, han traslladat la seva valoració de la reunió mantinguda fa poc més de 24 hores amb els qui han de ser els seus possibles socis de govern: ERC i En Comú Podem. La CUP ha destacat, d'aquesta trobada, que «per primera vegada hem pogut parlar amb l'actual govern sobre punts programàtics».

 

Així mateix, les anticapitalistes han fet públic que «hi va haver punts de consens, d'altres que requeriran ser matisats i altres sobre els quals encara s'ha de continuar debatent, doncs no hi ha consens». «És per això que, aquest dijous, ens tornarem a reunir les tres formacions per seguir debatent els punts programàtics i el cartipàs» ha reblat la CUP.

 

La limitació dels salaris i la qüestió de l'autodeterminació, serrells a debatre

Aquest dilluns, 22 de juliol, es va mantenir una nova reunió de treball entre els dos membres de l'actual equip de govern tarragoní, ERC i En Comú Podem, i la CUP. Entre els punts que es van tractar, van generar debat la petició de les anticapitalistes de demanar «unitat de vot del govern municipal entorn del dret a l'autodeterminació» i la petició de la CUP de no cobrar més enllà de «2,2 vegades més que el salari mínim».

 

Així mateix, l'equip de govern també hauria demanat a les anticapitalistes «reformular la proposta relacionada amb l'atorgament de subvencions al foment del català a les empreses».