GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP denuncia «la greu situació pressupostària que viu la conselleria de Cultura»

Els anticapitalistes reclamen que «l'Ajuntament de Tarragona no comprometi noves despeses sense tenir els diners»
Els regidors de la CUP a Tarragona, Jaume López i Laia Estrada. | Gerard Recasens

 

Els regidors de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jaume López, han llançat el crit d'alerta aquest dijous, 15 de novembre, davant «la greu situació pressupostària que viu la  conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona». Pels anticapitalistes, la conselleria de Cultura, dirigida per la regidora socialista Begoña Floria, travessa una situació en la qual «no compta amb els recursos econòmics suficients per fer front a les despeses generades».

 

Això no és tot, ja que des de les files liderades per Laia Estrada, portaveu dels cupaires a la plaça de la Font, s'adverteix que «Cultura està comprometent despeses per a les quals no es compta amb una partida pressupostària a tal efecte». L'origen, de la denúncia publica de la CUP Tarragona, es troba en un informe de la cap de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Festes de l'Ajuntament de Tarragona.

 

«El pressupost no cobreix el cost de Tarraco Viva»

La funcionària responsable de l'àrea liderada per Floria explica, en el seu informe, que «el pressupost aprovat pel govern per al 2018 no cobreix el cost de la majoria d'activitats que es realitzen de forma anual des de Cultura, com ara el Festival Dixieland, el Tarraco Viva o la programació dels teatres, entre els més destacats».

 

L'esmentat document recull que la conselleria «està pendent d'aportacions dineràries per import de 114.000 euros, corresponents a la subvenció del projecte cultural dels Jocs Mediterranis; 174.000 euros que havien d'arribar, en concepte de subvenció de la Generalitat, per arts escèniques i SCAN i centre d'ART; i 60.000 que han anat al darrer plenari per suplir les aportacions d'EMATSA». Així doncs, la xifra del desfasament pressupostari, el forat, que viu la conselleria és de 348.000 euros. 

 

L'informe alerta que «s'ha advertit reiteradament al personal tècnic (i s'ha informat degudament a la Conselleria delegada) que no s'assumís cap obligació que no disposés de la corresponent consignació pressupostària i formalització administrativa malgrat disposar de previsions d'ingressos, en tant que fer-ho suposa una anomalia greu en la contractació menor. Així mateix s'ha proposat la suspensió de l'activitat».

 

Per tots aquests motius, des de la CUP s'insta el govern municipal a «elaborar uns pressupostos que s'adeqüin a les necessitats reals dels diferents departaments de l'Ajuntament, tant pel que fa a les despeses com als recursos humans, així com que no es comprometin noves despeses sense estar cobertes pressupostàriament i, finalment, a proposar urgentment una modificació de crèdit que no posi en perill l'equilibri pressupostari del departament».