La CUP empapera l'oficina comercial d'Endesa a Tarragona

La protesta vol «denunciar el xantatge de la multinacional» i «exigir la condonació del deute que reclama»
La portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, amb els mitjans de comunicació, després de l'empaperada a l'oficina comercial d'Endesa. | Cedida

 

La formació cupaire, amb la portaveu del grup municipal al consistori de Tarragona, Laia Estrada, al capdavant, ha dut a terme una empaperada, aquesta tarda de dimecres, 2 d'octubre, a l'oficina comercial d'Endesa a la ciutat de Tarragona. Les anticapitalistes han explicat que «Endesa és una de les empreses de l’Íbex 35 amb majors beneficis. És molt miserable que exigeixi els impagaments de les famílies en situació de vulnerabilitat quan té uns beneficis milionaris any rere any».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El passat dilluns, el Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar una moció presentada conjuntament amb ERC, ECP, JxT i el PSC per fer front al deute pels impagaments de famílies en situació de vulnerabilitat de les factures energètiques a Endesa; entre els acords, hi ha, entre altres, reclamar la retirada de l’amenaça d’Endesa perquè constitueix una il·legalitat d’acord amb la Llei 24/2015 o reclamar la condonació del deute per part d’Endesa.

Les anticapitalistes es mostren satisfetes que el Ple aprovés aquesta moció, però van un pas més enllà i afirmen que cap cèntim públic ha d’anar a parar a «una dels agents responsables de la pobresa energètica». Per la qual cosa reclamen que el deute tampoc no es pagui des de la Generalitat.

«La llum és un dret, no un negoci»

Tot plegat s’emmarca dins la situació generada arran que Endesa amenacés als municipis amb tallar la llum a les famílies vulnerables que deuen factures a la subministradora elèctrica, si els ajuntaments no es fan càrrec de pagar la meitat del deute acumulat. En el cas de Tarragona, la subministradora comptabilitza 342.927 euros.

En aquest sentit, l’acció duta a terme per la CUP vol ser «una manera més de conscienciar la població dels responsables de la pobresa energètica, així com de la importància de fer front a les empreses de l’Íbex 35». Alhora, l’empaperada, en la que s’hi llegien missatges com «ni set, ni fred, ni foscor»; «la llum és un dret no un negoci» o «Endesa xantatgista» també adreça un missatge als governs local i de la Generalitat.

"🧠🚌 AVUI DIJOUS: L'autobús de la salut cerebral ofereix proves gratuïtes a TGN" "🏍 La mostra 'Repsol Racing Tour' porta a TGN la moto campiona del món de Marc Márquez"