La CUP reclama que l'Ajuntament multi bancs per tenir pisos buits a Tarragona

Segons asseguren, l'informe de Secretaria del consistori confirma que «té competència per a fer-ho»
CUP Tarragona reclama que l'Ajuntament multi els bancs amb pisos buits a la ciutat. | Haya

 

El grup municipal de la CUP a Tarragona reclama que l'Ajuntament multi els bancs que tinguin pisos buits a la ciutat. La formació anticapitalista es basa en l'informe de Secretaria, requerit el mes passat, on es detalla que «l'Ajuntament té competència per tramitar expedients sancionadors per incompliment de la Llei del Dret a l'Habitatge quan hi hagin habitatges desocupats permanentment i injustificadament». A Reus, per exemple, el consistori va ingressar 418.000 euros amb multes coercitives a les entitats financeres. 

 

 

La Secretaria de l'Ajuntament assegura que es pot multar als bancs

L'informe que la Secretaria de l'Ajuntament de Tarragona ha fet arribar al grup municipal de la CUP confirma que el consistori «té competència» per multar bancs amb pisos buits a la ciutat. La condició és que siguin habitatges «desocupats permanentment i injustificadament». Una de les infraccions que el consistori pot sancionar és la negativa per part de la propietat de subministrar dades a l'Administració, i «en l'informe consten set entitats bancàries que el 2016 no van presentar les dades requerides», segons els cupaires.

 

«Exigim que se sancionin aquestes entitats abans que prescrigui la infracció, abans de tres anys», manifesten els anticapitalistes. A més, també informen que es poden incoar sancions quan es manté la desocupació d'un habitatge després que l'administració hagi adoptat una sèrie de mesures. 

 

Reus ingressa 418.000 euros amb aquesta pràctica

La CUP ha posat l'exemple de Reus, ciutat que l'any 2018 va ingressar 418.000 euros amb sancions coercitives a entitats bancàries. Els anticapitalistes han prioritzat «sempre» la creació d'un parc públic de lloguer social a Tarragona, «però com no tenim pisos propis», apunten, «cal que mobilitzem el parc de pisos buits de bancs i grans tenedors per tal de garantir el dret a un habitatge digne dels tarragonins i tarragonines». Al Vendrell, un altre dels municipis que apostaria per això, no troben la fòrmula per a fer-ho.