La CUP reclama recuperar «les mesures del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona»

Els anticapitalistes creuen que «la cohesió de la ciutat» s'assoleix garantint «la comunicació, a peu i en bicicleta, entre el centre i els barris»
Els regidors de la CUP, Laia Estrada i Jaume López, durant l'atenció als mitjans d'aquest dimarts 12 de març. | Cedida

 

Els regidors del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Jaume López, han denunciat, aquest dimarts, 12 de març, la situació que viu la ciutat en matèria de mobilitat fent incís en el fet que, les problemàtiques actuals, tenen l'origen en «la deixadesa del govern municipal pel que fa a la fragmentació de la ciutat i la incapacitat de resoldre-la en els 12 anys que porten al capdavant de l'Ajuntament».

 

 

Els anticapitalistes han manifestat que «és un insult a la intel·ligència considerar que la ciutat es cus a través del pontet que han fet al Francolí» i, per ells,  «la veritable cohesió de la ciutat s'assoleix garantint les comunicacions a peu i en bicicleta, tant entre el centre i els barris perifèrics com entre el barris perifèrics mateixos».

 

López ha desgranat els que, per ells, són els «punts conflictius més urgents de solucionar»: «la situació dels ponts del Francolí, amb voreres molt estretes no separades de la calçada; l'aïllament del barri de Sant Salvador quant a la connexió no motoritzada; la connexió entre Llevant i les platges; la manca d'il·luminació i senyalització de les passarel·les d'entre Sant Pere i Sant Pau i el centre; i la manca de connexió directa per a vianants entre Sant Pere i Sant Pau i l'Hospital Joan XXIII».

 

López també ha explicat la bateria de mesures que demanen des de la CUP les quals ja proposava «el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que va caducar l'any passat, i encara no han estat desplegades malgrat que el pla les calendaritza i pressuposta». 

 

Les propostes de mobilitat de la CUP

Per la seva banda, la portaveu del grup Laia Estrada ha explicat les demandes que planteja la CUP per «cosir la ciutat a través de l'ampliació i adequació de la xarxa viària».

 

Els anticapitalistes han proposat «estudiar el millor traçat per implementar una via que connecti Sant Salvador amb el centre de Tarragona tant a peu com en bicicleta, que fos adaptable per a connectar el barri amb Sant Pere i Sant Pau. També la creació d'una ruta que connecti Sant Salvador amb els barris de Ponent i passant per la zona del conjunt patrimonial dels Mongons».

 

Per altra banda, també han demanat «millores immediates de la senyalització i l'ampliació de les voreres dels ponts que travessen el riu Francolí. Respecte a la pacificació de l'N-340, proposen que s'allargui fins a Bonavista i que s'arrangi el tram fins a la Canonja i la connexió amb Vila-seca. També una connexió viària directa entre Sant Pere i Sant Pau i l'Hospital Joan XXIII».

 

També et pot interessar: