GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP denuncia que el govern tarragoní ha ocultat una auditoria del servei de la brossa

Les dades destapen diverses deficiències en l'execució del servei, que presta FCC
Jaume López i Laia Estrada, regidors de la CUP a Tarragona, han exposat aquest dijous els trets principals de l'auditoria. | Gerard Recasens

 

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona ha denunciat aquest dijous, 31 de gener, que el govern Ballesteros els ha ocultat informació al voltant del servei de recollida de la brossa. Els anticapitalistes denuncien que aquest dimarts, 29 de gener, un dia després de votar-se al ple la modificació del contracte d'aquest servei, van tenir accés als resultats d'una auditoria sobre aquest contracte que havien demanat el 17 de desembre.

 

L'auditoria assenyala una sèrie de mancances en el servei de recollida de residus a la ciutat de Tarragona i fa un seguit de recomanacions. L'estudi data de fa un any i la CUP denuncia que ni el seu grup municipal ni la resta hi hagin tingut accés fins ara, just després de votar «una modificació del servei que ni tan sols inclou les recomanacions que fa l'auditoria i que, per tant, no servirà per una millora».

 

Una auditoria que assenyala mancances en el servei de recollida de residus

El conseller cupaire a l'Ajuntament de Tarragona, Jaume López, ha apuntat algunes de les diagnosis de l'auditoria. «Hi ha serveis que s'han d'executar i no es fan», ha dit d'entrada. «A més, les dades de fracció orgànica recollida a la ciutat i la que entra a la planta de compostatge de Botarell no coincideixen, hi ha un decalatge d'un 26%», ha apuntat.

 

Finalment, ha asssenyalat que sovint es detecten voluminosos que s'introdueixen als contenidors de rebuig i que hi ha un 9% d'illes de contenidors amb alguna deficiència. «A més, molts canvis de recorregut de darrera hora no queden registrats», ha apuntat López.

 

En aquest sentit, la mateixa auditoria recomana instal·lar GPSs a tots els camions, conservar les dades del darrer any i no dels darrers dos mesos com ara, i una planificació anual dels serveis, a més que hi hagi alertes quan es produeixin canvis d'última hora.

 

La CUP carrega contra el govern i FCC

«Tot i que en una reunió al setembre l'empresa adjudicatària, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) va acceptar algunes millores, l'aprovació de dilluns no les contempla», ha denunciat la portaveu cupaire Laia Estrada. «La modificació de dilluns descarta quatre punts que incorporaven les recomanacions de l'auditoria», ha explicat.

 

Estrada ha denunciat «l'ocultació de la informació a la CUP i a la resta de grups municipals per part del govern» i ha criticat que «FCC miri d'ampliar al màxim possible el seu marge de benefici empresarial». 

 

També et pot interessar

L’esquerra independentista: una galàxia «autonòma» amb el rostre de la CUP

L'Esquerra Independentista retira plaques franquistes dels carrers de Tarragona