INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

La CUP de Tarragona demana incrementar els ajuts econòmics a les famílies per pagar l'IBI

Fins ara, tan sols s'han atorgat 6.240 dels 10.000 euros de la partida reservada per aquest concepte
Les conselleres cupaires Eva Miguel i Laia Estrada, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

La CUP de Tarragona demana que s'incrementin els ajuts que el consistori destina a les famílies amb escassa capacitat econòmica perquè puguin fer front al pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI). La formació anticapitalista llença aquesta proposta després que el passat dilluns, dia 28 d'octubre, tingués lloc la comissió d'avaluació d'aquests ajuts econòmics i es posés sobre la taula que tan sols s'ha gastat el 62% de la partida pressupostària que s'hi destina: 6.240 euros sobre el total de 10.000.

 

La CUP critica que només s'atorgui el 60% de la partida

Segons la CUP tarragonina, des del consistori «no podem permetre que el 40% de les ajudes no es reparteixi entre la població» i és per aquest motiu que proposen incrementar la quantitat de l'ajuda així com incorporar rangs dins de la baremació a l'hora d'atorgar-la.

 

A dia d'avui, el model d'ajudes bonifica amb 120 euros les llars que ho sol·liciten, tenint en compte un únic llindar en funció del nombre de persones que conviuen al mateix habitatge. La CUP proposa que aquesta quantitat s'incrementi fins els 250 euros, però incorporant una diferenciació per rangs, tal com ja s'ha fet a d'altres ajuntaments, com ara el de Sabadell.

 

Els cupaires volen baremar els ajuts

La proposta de les edils de la CUP al consistori tarragoní consisteix en poder establir «diferents rangs marcats pel conjunt dels ingressos percebuts i el nombre de membres de la unitat convivencial segons els quals es pugui contribuir a concedir un ajut econòmic del 100%, 75%, 50% o 25%», tal com detallen en l'explicació de la seva proposta.

 

En aquest sentit, la formació anticapitalista ja va proposar a la mateixa comissió del passat 28 d'octubre realitzar un estudi de viabilitat per tal d'explorar la possibilitat de canviar els requisits i criteris específics per atorgar l'ajut. Caldrà veure si la proposta tira endavant i s'estudia per part del govern municipal.

Més notícies de la categoria Tarragona