D'esquerra a dreta, les conselleres cupaires Eva Miguel i Laia Estrada durant una roda de premsa

La CUP de Tarragona reclama al consistori mesures econòmiques per encarar «l'emergència sanitària»

Les anticapitalistes lamenten que el govern municipal no hagi executat «sis milions d'euros de l'exercici anterior»

L'emergència sanitària causada pel coronavirus té una altra cara: les greus conseqüències econòmiques que comporta aturar tot un país. Davant aquest escenari, les diferents formacions polítiques estan posant, en les darreres hores, les seves propostes sobre la taula. Des de l'àmbit municipal, i en concret de la ciutat de Tarragona, les regidores de la CUP han reclamat, aquest dimarts, 17 de març, un «modificatiu de crèdit per afrontar l'emergència sanitària actual».

Les dues conselleres del grup municipal anticapitalista han criticat el fet que «el govern de Ricomà no hagi executat sis milions d'euros de l'exercici anterior». També han posat l'accent en la necessitat de «retirar el modificatiu de crèdit ja previst de l'ordre del dia del Consell Plenari de divendres i enfocar-lo a cobrir les necessitats actuals».

«És escandalós que aquests sis milions d'euros vagin destinats a eixguar deute»

La consellera Laia Estrada ha manifestat que «és escandalós que aquests diners s'hagin deixat de destinar a qüestions claus com ara reforçar la plantilla de l'Ajuntament, o bé donar resposta a necessitats que es gestionen des de l'àrea de Ciutadania i ara aniran a eixugar deute». Per les cupaires aquesta situació no només és culpa del govern de Ballesteros, sinó que també del de Ricomà, compartint corresponsabilitat, «doncs l'actual govern es va posar davant del consistori a mitjan de l'exercici passat».

Així mateix, les dues regidores anticapitalistes a l'Ajuntament de Tarragona han proposat que «es retiri de l'ordre del dia del ple de divendres el modificatiu de crèdit d'un milió d'euros per adaptar-lo a les circumstàncies actuals d'emergència sanitària des d'una perspectiva social». La CUP ha plantejat, també, «realitzar un modificatiu de crèdit on els 600.000 euros que el govern municipal ja pretenia treure del capítol 1, que és el de personal, es destinin a donar resposta a la crisi per a reforçar l'adquisició de material sanitari bàsic i per afrontar les necessitats de la població més vulnerable».

Per últim, la consellera Miguel ha avançat que «també proposem crear un fons de contingència, on també s'incorporin les partides que no s'executaran de Setmana Santa i Sant Jordi, entre d'altres, per destinar-ho tot a ajuts per pagar el lloguer, la llum i l'equipament sanitari».


Comentaris