GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP reclama que l'Ajuntament de Tarragona rebutgi la Fundación Francisco Franco

El grup municipal portarà una moció al pròxim plenari si no es convoca una Junta de Portaveus per elaborar, per unanimitat, una Declaració Institucional
Gemma Lladó, Laia Estrada i Pep Prats en la presentació de la moció contra la Fundación Francisco Franco. | TarragonaDigital

 

La CUP de Tarragona portarà una moció al pròxim ple de l'Ajuntament per rebutjar l'arribada a la ciutat de la Fundación Francisco Franco. La portaveu del grup, Laia Estrada, ha explicat que l'escrit es votarà en plenari «només si no existeix unanimitat entre les formacions polítiques per elaborar una Declaració Institucional». «Necessitem trencar amb la impunitat amb què impera el feixisme», ha recalcat Estrada, qui ha volgut fer una crida a la resta de grups municipals per «sumar-se» a aquest rebuig. 

 

Fa dies que des d'alguns mitjans de comunicació s'ha anunciat l'arribada de la Fundación Francisco Franco a la ciutat. És per això que també aquest dimarts, la formació d'Esquerra Republicana ha demanat a l'equip de govern que es convoqui una Junta de Portaveus per «declarar "non grata" aquesta entitat a Tarragona a través d'una Declaració Institucional que la rebutgi». «L’Ajuntament s’ha de comprometre de forma unànime i explícita a no establir cap mena de relació amb aquesta entitat i a explorar totes les vies legals possibles per impedir la seva implantació a Tarragona», deia el portaveu republicà, Pau Ricomà. 

 

La CUP elabora una moció perquè «temem que la Declaració Institucional no es produirà»

La CUP de Tarragona ha elaborat una moció de rebuig perquè, segons la regidora Laia Estrada, «temem que la Declaració Institucional per unanimitat no es produirà». Els cupaires donen suport a la iniciativa d'ERC de convocar una Junta de Portaveus, però «no confiem gaire» en què això es produeixi.

 

En cas que la seva moció sigui necessària, la faran arribar a tots els grups municipals. «Animem que se sumin totes les formacions polítiques que s'autoanomenin demòcrates», ha dit Estrada. 

 

La CUP, de la mà de la Plataforma Antifeixista i el Fòrum per la Memòria

La moció de la CUP s'ha elaborat de la mà de la Plataforma Antifeixista de Tarragona i el Fòrum per la Memòria. La portaveu de la plataforma, Gemma Lladó, ha instat a la «classe treballadora» a «empoderar-se» davant l'arribada de la Fundación Francisco Franco. «És una aberració que va en contra de tota llibertat dels éssers humans», ha recalcat.

 

Per la seva banda, el portaveu del Fòrum per la Memòria, Pep Prats, ha fet una crida a pronunciar «sense cap por» el «No passaran!». «Només així podrem aturar el feixisme que impera, sense impunitat, pels carrers», ha acabat dient.