La CUP es referma com a oposició durant les festes de Sant Magí: «Notem pocs canvis»

Les negociacions per incorporar els anticapitalistes al govern segueixen encallades
Laia Estrada i Eva Miguel, actuals regidores de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona | cedida

 

Amb unes negociacions de futur incert i encara en terra de ningú sobre una possible entrada al govern municipal, la CUP de Tarragona ha endurit el to envers el nou Ajuntament a l'hora de valorar les festes de Sant Magí del darrer cap de setmana. «Notem pocs canvis en relació als anteriors mandats», han avisat els anticapitalistes a través d'un comunicat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Ha quedat palesa la insuficiència de lavabos públics, així com la necessitat de reforçar la neteja dels carrers i el nombre de papereres o contenidors», detecta la formació cupaire en sintonia amb l'allau de queixes ciutadanes contra l'incivisme i la brutícia en diversos punts de la Part Alta. D'aquesta manera, i encara amb les negociacions ben obertes, la CUP marca distàncies i aconsegueix refermar-se com a força a l'oposició.

 

La CUP marca distàncies amb l'actual govern de Tarragona a l'hora de valorar les festes de Sant Magí

La CUP també assenyala mancances en «el sistema d'aparcament de cotxets per a nadons» i a l'hora de «garantir l'accessibilitat per a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat» amb l'objectiu d'aconseguir «que tothom gaudeixi de la festa major». Els anticapitalistes demanen treballar sota els patrons de la inclusió, la participació i la descentralització de cara a Santa Tecla.

 

Els cupaires demanen que «s'incrementin els recursos econòmics i de personal destinats a combatre la violència masclista» durant les festes de setembre, i proposen que al costat del 'Punt Llila' contra les agressions sexistes s'instal·li un nou sistema de «prevenció i assessorament davant la ingesta d'alcohol i drogues».

 

La proposta de la CUP per Santa Tecla: descentralitzar la festa i obrir-la als barris

També advoquen per descentralitzar la festivitat, obrir els actes de forma significativa als diferents barris de la ciutat i reforçar la xarxa d'autobusos per possibilitar aquesta obertura de la Tecla en direcció als diversos barris tarragonins. La CUP també s'ha mostrat incòmoda amb el fet que «un govern republicà faci onejar la bandera espanyola mentre l'Estat segueixi negant el dret a l'autodeterminació del nostre poble». 

 

També et pot interessar