Pla mitjà de la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, atenent els mitjans de comunicació

La CUP proposarà al Ple instal·lar comptadors solidaris d'aigua, llum i gas en habitatges ocupats

Les mocions estan relacionades en combatre la pobresa energètica a Tarragona

La CUP  portarà al Ple d'aquest divendres a Tarragona  un plec de mesures per combatre la pobresa energètica a la ciutat. Aquesta, segons la formació municipal, és una de les problemàtiques socials que més afecta la població en situació de vulnerabilitat i, per aquest motiu, porten la moció  al Consell Plenari.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les mesures que es proposen per acabar amb la pobresa energètica a Tarragona, i es portaran a votació, són la instal·lació de comptadors d'aigua solidaris. Per fer-ho possible, demanen establir un protocol amb l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) i l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) per determinar el procés per donar d'altra aquests comptadors.

Pel que fa a les cases ocupades de Tarragona, també busquen una fórmula similar a la del comptador d'aigua. En aquest cas, en el marc de la Taula contra la Pobresa energètica, s'estudia com instal·lar comptadors solidaris de llum i gas a les llars  que pateixen exclusió residencial i es veuen obligades a ocupar.

La petició cupaire, amb aquestes mocions que es presentaran, segueix l'exemple de municipis com Blanes  o Manresa, on els comptadors solidaris ja s'han instal·lat per fer front a les situacions de pobresa energètica que s'afegeixen a l'exclusió residencial.

Una assignatura pendent

La portaveu de la formació tarragonina, Laia Estrada, lamenta que una de les assignatures pendents a la ciutat «és la de desplegar el projecte de comptadors solidaris, una iniciativa imprescindible per fer front als casos de pobresa energètica a llars que es veuen obligades a residir en habitatges ocupats».

En el primer decret d'Estat d'Alarma, recorden, que l'IMSST i EMATSA van instal·lar una vintena de comptadors d'aigua solidaris per al seu subministrament en habitatges on hi viuen persones vulnerables, per tal de pal·liar les conseqüències del tancament de les fonts públiques. Per la CUP aquesta mesura no pot quedar reduïda al context d’excepcionalitat al qual ens aboca la Covid-19 i el decret de l’Estat d’Alarma, sinó que ha de tenir continuïtat i ampliar-se també al gas i la llum.