Les regidores de la CUP Tarragona alcen el to i votaran 'no' al futur barri del PP10

El plenari de dimarts pot donar llum verda a les obres d'urbanitzaci贸 | El nou govern de Tarragona l'acceptar脿 a disgust
Imatge a猫ria de la zona del PP-10, a tocar de la carretera T-11. | Google Maps

L'Ajuntament de Tarragona votar脿 dem脿, en sessi贸 plen脿ria, si d贸na llum verda a la licitaci贸 de les obres del futur barri del PP10 鈥攍'inicialment conegut com a 'barri de l'Ikea' i que finalment ha anat mutant鈥 i avala el proc茅s d'urbanitzaci贸 que s'espera desenvolupar. Una votaci贸 important per al present i futur de la ciutat, sens dubte, de la qual una de les veus de l'oposici贸, la de la CUP, ja s'ha manifestat en contra. 芦Dem脿 votarem 'no'禄, han avan莽at les anticapitalistes a trav茅s d'un comunicat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Les dues regidores municipals de la formaci贸, Laia Estrada i Eva Miguel, han argumentat que el projecte del nou barri a tocar de la T-11 tarragonina 芦no 茅s una prioritat禄, i han insistit que 芦abans de fer obra nova, ens cal tenir cura de l'estat dels edificis ja existents i frenar el seu grau de degradaci贸禄. Han remarcat l'her猫ncia socialista del projecte, que emana de l'anterior equip de govern, i han criticat amb agror que 芦el mandat de Ballesteros ens ha deixat macroprojectes personals que no tenen res a veure amb les necessitats reals de la ciutat禄.

 

El nou govern acceptar脿 a disgust el futur barri del PP10, un projecte heretat de Ballesteros

Les conselleres cupaires, Laia Estrada i Eva Miguel, al Sal贸 de Plens de l'Ajuntament de Tarragona. | 脌ngel Ullate

Un dels partits m茅s esc猫ptics i bel路ligerants amb el projecte del 'Pla Parcial 10' en campanya electoral era, precisament, l'Esquerra Republicana que avui encap莽ala el govern municipal. Els republicans, per貌, es van haver de plegar a l'estiu en detectar que la paralitzaci贸 del projecte urban铆stic heretat implicaria 芦unes indemnitzacions milion脿ries禄 que el nou govern es veu 芦incapa莽禄 d'assumir. I van confessar-se 芦obligats a assumir, per responsabilitat, un projecte que no s'ajusta a les necessitats urban铆stiques de la ciutat禄. Paraules del portaveu del govern de Tarragona, Xavi Puig.

 

El 'no' de la CUP fa perillar la balan莽a de majories en qu猫 habitualment es recolza el govern de Pau Ricom脿. Malgrat haver-se d'empassar un projecte que inicialment no volien, els republicans van obrir la porta a adaptar-lo 芦i treure-li el m脿xim suc possible禄 amb una nova proposta de 400 habitatges socials 鈥攗n 30% del total鈥 i una aposta pel comer莽 local i de proximitat que eviti el monopoli de Ten Brinke, l'empresa holandesa propiet脿ria dels terrenys i que espera combinar els usos comercials amb l'hoteler al futur barri del PP10.

 

En aquest sentit, la CUP exigeix que, si malgrat el seu vot desfavorable la licitaci贸 obt茅 el suport de la majoria de la cambra, 芦no nom茅s un percentatge significatiu es destini a lloguer social, sin贸 el total, 铆ntegre, del sostre edificable禄 que pertanyi a l'Ajuntament. De moment, per貌, les edils cupaires s贸n molt clares: votaran 'no' al PP10.

 

Tamb茅 et pot interessar