La CUP no es decideix i tira la pilota a la teulada del govern de l'Ajuntament de Tarragona

La formació independentista deixa en suspens de nou la decisió d'entrar al govern tarragoní i demana un pla clar per saber què li ofereixen si accedeix
La CUP de Tarragona segueix sense esclarir si formarà part del govern. | Dídac Montoliu

 

Continua el serial a l'Ajuntament de Tarragona. La CUP segueix sense decidir-se tot i les tres assemblees realitzades amb els seus militants i ara torna a tirar la pilota a la teulada del govern de l'Ajuntament de Tarragona. La darrera assemblea es va celebrar aquest dilluns, 29 de juliol, al vespre i tot semblava indicar que per fi seria la definitiva i d'allí en sortiria un 'sí' o un 'no' rotunds pel que fa a la seva entrada al govern de l'Ajuntament de Tarragona, format ara per ERC i En Comú Podem.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Tanmateix, res més lluny de la realitat. De nou l'assemblea de la CUP va acabar en taules i el grup municipal segueix sense esclarir el seu futur. En roda de premsa aquest matí, dimarts 30 de juliol, han explicat que de moment ni tanquen la porta ni hi accedeixen i que queden a l'espera de veure «si el govern municipal vol que entrem a formar-hi part». És per això que, de nou, demanen «una proposta amb l'encaix que es preveu per la CUP» per poder madurar la decisió amb totes les cartes sobre la taula. 

 

Així doncs, més de dos mesos després de les eleccions municipals ERC i En Comú Podem continuen protagonitzant el pacte per governar l'Ajuntament de Tarragona i Laia Estrada i Eva Miguel —CUP Tarragona— en continuen fora a l'espera de noves reunions.

 

«Actitud passiva de part del govern»

Les anticapitalistes han traspuat una certa sensació de resignació per culpa de «l'actitud passiva de part del govern». Resignació que han volgut transformar, segons van aprovar aquest dilluns 29 de juliol al vespre en una assemblea oberta, en «un nou període de negociacions on l'interlocutor sigui el govern de la ciutat, que aquest prengui la iniciativa i, per tant, vehiculi el desenvolupament i el ritme d'aquesta nova fase de negociacions».

 

La CUP va explicar les negociacions en una assemblea oberta aquest dilluns, 29 de juliol, al vespre. | Cedida

 

Durant l'assemblea, les dues regidores, Laia Estrada i Eva Miguel, més Marc Ferrer, membre de la CUP que ha participat en les taules de conversa, han fet constar «la nosrta actitud proactiva i la perplexitat que ens casa la poca resolució i baixa intensitat per part dels membres del govern».

 

Marc Ferrer, qui ha atès a la premsa, juntament amb Eva Miguel, ha deixat clar que «no hi ha una temporalitat marcada per aquesta nova fase de negociacions. Si ens arriba una proposta del govern, aleshores ho estudiarem però això pot passar demà, d'aquí a tres mesos, d'aquí a un any o pot no passar». Tant Ferrer com Miguel han remarcat que «la CUP pot fer feina a l'oposició i l'equip de govern ens trobarà amb la mà estesa per transformar la ciutat però amb el puny tancat per fer passos enrere».

"🏛 Els canvis que ha fet Pau Ricomà al govern de Tarragona" "🎊 ATENCIÓ: La gran novetat de les festes de Sant Magí 2019!"