Denuncien «un grup de joves vàndals» trencant els vidres de l'antiga Tabacalera

Les xarxes socials han tornat a servir d'altaveu per canalitzar el malestar veïnal | L'Ajuntament de Tarragona està al cas

 

 

Un grup de diversos joves passeja per les runes de l'antiga fàbrica Tabacalera de Tarragona, es deixa veure tant per l'interior de l'esquelet com per la teulada, i comença a llençar pedres als ja malmesos vidres d'un dels edificis més paradigmàtics de la ciutat. Les imatges i els vídeos són d'aquest passat dissabte, 6 de juliol, a primera hora de la tarda.

 

Les xarxes socials han tornat a servir d'altaveu 2.0 per canalitzar el malestar i la preocupació veïnal amb uns fets que, lluny de ser aïllats, sovintegen al perímetre de l'antiga fàbrica de tabacs. Alguns dels veïns que s'han fet sentir temen que «algun dia patirem un daltabaix» si no es posa fre a l'incivisme a la zona, i no és el primer cop que interpel·len a l'Ajuntament de Tarragona i als mitjans de comunicació per denunciar la situació.

 

«Traslladem la informació»: L'Ajuntament de Tarragona ja està al cas

Des de la plaça de la Font, la denúncia social ja ha arribat als despatxos corresponents i possibles repeticions ja no poden agafar ningú per sorpresa. Una queixa similar del mateix usuari setmanes enrere ja va seguir el mateix canal i l'Ajuntament va confirmar que «traslladem la informació a l'àrea responsable» per tal de prendre les mesures oportunes.

 

 

La Tabacalera de Tarragona: un fantasma abandonat des de l'any 2007

Cal explicar que l'edifici de l'antiga Tabacalera, actualment de titularitat municipal, és un dels grans fantasmes urbans de la ciutat des de fa més d'una dècada. Grans edificis totalment abandonats, sense ús i sense manteniment, que al cap i a la fi esdevenen el brou de cultiu ideal per registrar aquests episodis d'incivisme.

 

L'antiga fàbrica de tabacs va haver de tancar les portes l'any 2007, i des de llavors és una runa urbana que s'ha anat degradant de forma progressiva. Ha estat protagonista de múltiples idees, sovint electoralistes, per dotar-la d'una segona vida activa, però el cert és que, 12 anys després del seu tancament, no s'ha mogut ni un centímetre.

 

L'anterior equip de govern, encapçalat pel socialista Ballesteros, va presentar pocs mesos abans de perdre el govern de la ciutat una proposta de «macroprojecte» de més de 100 milions d'euros per convertir l'espai abandonat en el nou centre neuràlgic de la cultura de Tarragona.

 

També et pot interessar