Inaugurada l'exposició per retre homenatge a Tomàs Forteza Segura

Forteza va ser un periodista estretament lligat a la cultura de les ciutats de Tarragona i Tortosa
L'exposició sobre Tomàs Forteza es podrà visitar fins al 12 d'abril | Cedida
 

 

Tomàs Forteza Segura rebrà un homenatge amb una exposició que es presentarà al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona. L'exposició portarà el nom de 'Tomàs Forteza. Entre l’art, les lletres i la mar', i es podrà visitar a les instal·lacions del MAMT fins al 12 d'abril.

 

Forteza va ser periodista, llibreter, galerista i il·lustrador, entre d'altres; i va saber compaginar aquesta vocació i coneixements amb una altra de les seves passions, la mar. El Museu d'Art Modern ha creat aquesta exposició per precisament divulgar aquest vessant polifacètic de Forteza que, tal com l'anomenaven els seus amics i coneguts, era un 'home de lletres i de mar'.

 

Tortosa i Tarragona, ciutats estimades

Tomàs Forteza va néixer a Tortosa l'any 1920, però va viure gran part de la seva vida a Tarragona, on va morir l'any 1980. Des de sempre va estar molt vinculat a les dues ciutats, de les qui estimava molt la seva cultura, sempre amb una vocació universal. Dins aquesta voluntat de divulgació, va destacar com a promotor cultural de nombrosos artistes de la demarcació.

 

A  la ciutat de Tortosa va esdevenir una de les personalitats del món artístic i cultural durant l'etapa de desenvolupament de la ciutat en aquest àmbit, ja que es va preocupar per impulsar qualsevol mena d'activitats artístiques, i com a periodista va aprofitar qualsevol ocasió per enaltir la ciutat.

 

Els visitants de l'exposició podran conèixer com era la situació cultural i artística de la província a través de la història recent de les ciutats de Tortosa i Tarragona, a través del prisma de Forteza i explorant les diferents facetes de la seva vida.

 

El diputat dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha estat l’encarregat de la inauguració de la mostra que ha comptat amb la presència del fill del periodista tortosí, en Tomàs Forteza Antonio. També han participat de l’acte inaugural Antonio Salcedo, comissari de l’exposició; Manuel Allué, crític artístic; i Marisa Suárez, en representació del Museu d’Art Modern de Tarragona.

 

 

També et pot interessar