La Diputació obre la porta a fer-se amb les antigues oficines de 'Caixa Tarragona' de la Imperial Tarraco

La presidenta vol exercir «el dret de tanteig que ens correspon com a veïns de l'edifici»

Les antigues oficines bancàries de 'Caixa Tarragona' a la plaça Imperial Tarraco de la capital —darrerament reanomenades 'BBVA'— són un gegant tancat amb la reixa abaixada des de fa tot just una setmana al cor de Tarragona. El futur de l'edifici és tota una incògnita, si bé algunes veus han començat a manifestar el seu interès per un dels locals més cèntrics i emblemàtics de la ciutat. I la primera a obrir la porta a fer-se amb el solar ha estat la Diputació de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Com a veïns de l'edifici que som, ens correspon un dret a tanteig i retracte al qual estarem atents i que volem explorar», han explicat fonts de la institució a TarragonaDigital. En la mateixa línia s'havia mostrat abans la presidenta de l'ens, Noemí Llauradó', en una entrevista a l'emissora municipal 'Tarragona Ràdio' on també obria la porta a estudiar «si s'obre alguna possibilitat viable» de fer-se amb un edifici que «donaria molta visibilitat a la tasca que fem des de la Diputació per a tot el territori».

 

L'edifici adjacent és propietat de la Diputació des del 2013, on ja ha reubicat les oficines de BASE i l'Auditori

El missatge, però, és molt prudent: oberts a tot, però decidits a res. Ara mateix, no hi ha cap proposta ferma ni cap projecte concret sobre la taula de la Diputació, si bé la institució és plenament conscient que les oficines de BASE i l'Auditori de què disposen a tocar de les oficines són dos dels grans pulmons de què disposen al centre de Tarragona. Aquest edifici adjacent el van comprar l'any 2013 per prop de 9 milions d'euros a la mateixa entitat bancària.

 

Des de la institució del passeig de Sant Antoni, no es posen terminis ni prioritats a l'hora d'iniciar una possible negociació que encara es veu llunyana. Pocs dies després d'abaixar la persiana, però, la notícia és que la Diputació de Tarragona ja ha obert la porta a fer-se amb l'edifici i està interessada a estudiar totes les opcions que se li presentin pròximament.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona