GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'empresa ELIX Polymers impulsa un ERTO per cinc mesos a la planta de Tarragona

Es veurien afectats 211 treballadors

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 encara no ha arribat en tota la seva magnitud però ja mostra senyals de ser de dimensions considerables. A Tarragona, un dels motors principals del territori, la indústria química, tampoc se'n salva. ELIX Polymers, ubicada al polígon petroquímic sud de Tarragona, ha presentat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a 211 dels seus treballadors i per un període de cinc mesos, entre maig i setembre. 

 

En un comunicat, el comitè d'empresa ha denunciat que l'ERTO és «un càstig per haver-nos negat a una flexibilització a la carta». Els representants dels treballadors han valorat la mesura presa per la direcció com «injusta perquè durant aquests mesos els treballadors han respost de forma exemplar a la crisi de la COVID-19, mantenint dia rere dia la producció per a sectors essencials i no essencials». 

 

Sense acord en el període de consultes

Segons ha explicat el comitè, el període de consultes va finalitzar sense acord perquè van trobar que la proposta inicial «generava un tracte discriminatori dins la plantilla, tant a nivell salarial com en l'afectació de l'ERTO».  Des del comitè han ironitzat amb el fet que «l'ERTO està tan ben plantejat, i justificat, que només durant la primera setmana d'aplicació, l'empresa ha hagut de recuperar una part important del personal». 

 

Alguns treballadors han apuntat que «durant aquests dies hem rebut una bonificació per la feina feta i ara ens proposen un ERTO on cobraríem el 70%, quan es va arribar a plantejar que cobréssim el 88%. Tot plegat per salvar les bonificacions de la direcció, que evidentment no entrarà a l'ERTO».