Endesa construeix un nou tram de línia subterrània a Icomar, Torreforta i Riu Clar

La companyia ha tancat una anella elèctrica a Tarragona que reforçarà el servei als tres barris de Ponent de Tarragona
Imatge de l'actuació d'Endesa a Riu Clar | Cedida

  

Endesa ha invertit 125.000 euros per construir un nou tram de línia subterrània de mitjana tensió a 25 kV a Tarragona amb l'objectiu de tancar una anella elèctrica a la ciutat i incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament als barris d'Icomar, Torreforta i Riu Clar, segons fonts de la companyia elèctrica. A més, s'han reformat tecnològicament dos centres de transformació. La companyia ha estès un nou tram de 675 metres de cablejat per tal d'enllaçar quatre centres de transformació que fins ara estaven aïllats, de manera que es crea el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Això possibilita que, en cas d'incidència d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa. Tampoc caldrà interrompre el servei en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa. Aquesta operació ha possibilitat començar a desballestar dues línies elèctriques diferents que confluïen en aquests barris, la qual cosa ha comportat la retirada de 16 torres de formigó, quatre pals de fusta, dos suports metàl·lics i 285 metres de cable.

Reformes en centres de transformació

D'altra banda, s'han reformat tecnològicament dos centres de transformació d'aquests barris. En un d'ells, s'han substituït les tradicionals cabines per unes noves d'última tecnologia, ja preparades per a telecomandar-les, és a dir, dotar-los amb d'equips d'actuació remota. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències.

I en un segon centre de transformació s’han reemplaçat les cabines convencionals per unes de noves encapsulades amb un gas de característiques especialment aïllants. Aquestes cabines, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d'entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o dur-hi a terme alguna maniobra.

"😊 BONA NOTÍCIA: Millores en dues escoles de Tarragona" "🚄 IMPORTANT: Els nous horaris de tren per anar de TGN-BCN a partir del 13 de gener"