GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ERC denuncia problemes d'il·luminació als barris de Tarragona

El grup municipal ha detectat que a Bonavista hi ha 22 faroles que no funcionen i a Sant Salvador zones «completament a les fosques»
El barri de Sant Salvador de Tarragona, a les fosques. | ERC

 

El grup municipal d'ERC a Tarragona ha denunciat que hi ha barris de la ciutat «a les fosques». El portaveu de la formació, Pau Ricomà, ha assegurat que a Bonavista «hi ha, almenys, 22 fanals que no funcionen arreu del barri i algunes d’elles estan concentrades en un mateix carrer». Per aquest motiu, des de la formació reclamen a l'equip de govern (PSC-PP) que «s'arreglin tots els fanals que no funcionen i se substitueixin els que no compleixen la seva funció». 

 

Ricomà és clar i manifesta que «els carrers amb il·luminació insuficient generen inseguretat als veïns i perjudica clarament el comerç». Els veïns han els encarregats de transmetre aquesta queixa a la formació independentista, que critica que «el PSC i el PP —equip de govern— tenen els barris de Tarragona a les fosques». 

 

A Bonavista hi ha deu fanals avariats en un sol carrer

El barri de Bonavista seria un dels més afectats per la falta d'il·luminació. Esquerra Republicana ha pogut comprovar que «només al carrer Vint-i-dos hi ha deu fanals fora de servei». És a dir, gairebé la meitat dels fanals que no funcionen al barri s'agrupen en el mateix carrer. El total de fanals que no funcionen ascendeix als 22. 

 

A altres barris de Ponent, el veïnat també ha alertat de l'existència de molts punts foscos. A la Floresta, per exemple, el pont que connecta amb la Granja està sense llum des de fa molts mesos. A més, tampoc hi ha llum a la plaça i a la rambla. «No pot ser que un barri tingui a les fosques el seu pont d’accés, la seva plaça principal i la seva rambla», ha denunciat Ricomà. 

 

Un fanal avariat al barri de Bonavista de Tarragona. | ERC

 

Sant Salvador té zones «completament a les fosques»

Des del barri de Sant Salvador els veïns també han expressat el seu malestar. «El barri té zones completament a les fosques i les avingudes principals tenen una il·luminació insuficient», ha assegurat el portaveu republicà. El problema es trobaria en el model dels fanals, òptims per zones de carretera i vehicles, però poc útils per les voreres i els veïns. «Són fanals molt alts que no il·luminen les voreres, no s’entén que s’opti per aquests models. Les actuacions als barris s’han de fer pensant en les persones», ha apuntat Ricomà. 

 

Amb tot, des d'ERC reclamen que s'arreglin els fanals avariats o se substitueixin els que no compleixen amb la seva funció. «No podem permetre que augmenti la percepció d’inseguretat per manca de fanals, és inadmissible», acabava dient el portaveu republicà.