Tancat un accés del Centre Cívic de Torreforta a Tarragona per esquerdes en l'estructura

Un dels accessos al Centre Cívic de Torreforta, a Tarragona, s'ha tancat per l'aparició d'esquerdes en els pilars d'entrada. | M.M.B

 

Un dels accessos al Centre Cívic del barri tarragoní de Torreforta ha estat tancat a causa del mal estat de l'estructura. L'Ajuntament de la ciutat té constància, des de finals de març, de l'aparició d'esquerdes en tres dels quatre pilars que hi ha a l'accés principal de l'equipament. Els serveis tècnics han elaborat un primer informe d'avaluació i la causa d'aquestes esquerdes «es trobaria en possibles fuites d'aigua d'una canonada propera». Ara, s'estan iniciant els tràmits per fer una valoració més concreta. 

Apareixen diverses esquerdes al Centre Cívic de Torreforta

L'estructura del Centre Cívic de Torreforta està en mal estat. En les últimes setmanes han aparegut diverses esquerdes en tres dels pilars d'entrada a l'equipament. Tenen més d'un centímetre de gruix i comencen al sostre del porxo d'entrada. Això ha provocat l'alarma entre els usuaris de l'equipament i, fins i tot, s'ha demanat el tancament d'aquest. 

Des del consistori informen que tenen constància d'aquestes esquerdes des de finals del mes de març. «Per motiu de prevenció, s'ha anul·lat l'accés per aquesta porta i se n'ha habilitat un altre», diuen des de l'Ajuntament

Les esquerdes dels pilars d'entrada comencen al sostre i acaben a la meitat de l'estructura. | M.M.B

 

Una fuita d'aigua d'una canonada, possible origen de les esquerdes

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Tarragona van elaborar un primer informe després de visitar l'equipament. Segons aquesta primera valoració, les causes de les esquerdes «podrien ser possibles fuites d'aigua en una canonada propera, fet que hauria afectat l'assentament dels pilars i la consegüent aparició d'esquerdes»

Tot i l'alarmant situació, sembla que l'estructura de l'edifici no perillaria. El consistori no té previst actuar-hi immediatament i ha començat els tràmits per «enllestir una valoració més concreta de l'afectació i fer-ne els arranjaments oportuns». Cal recordar que al Centre Cívic de Torreforta hi ha la Biblioteca del barri, que s'hauria de traslladar al Mercat abans de l'any 2020. 

"AGENDA: L'activitat familiar 'Viatje a Tàrraco' arriba al Tinglado 4 de Tarragona" "ALERTA: Tanquen una associació cannàbica a TGN per tràfic de drogues"