GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Retiren diversos fanals del carrer Unió de Tarragona

L'Associació de Veïns TGN Centre ho va denunciar a través de les xarxes i l'Ajuntament ha aclarit que «els fanals que no hi són s'estan restaurant»
Els fanals del carrer Unió s'estan restaurant i renovant per tecnologia LED. | TarragonaDigital

 

Diversos fanals del carrer Unió de Tarragona han desaparegut en els últims dies. La presidenta de l'Associació de Veïns TGN Centre, Núria Sabat, ho va detectar fa tres setmanes. «Uns turistes reien mentre feien fotos als fanals. No m'hi havia fixat, però quan ho vaig veure, em vaig quedar sobtada. No només faltava aquell fanal, sinó diversos al carrer», relatava. L'entitat veïnal ho va denunciar a través de les xarxes i l'Ajuntament ho ha aclarit a TarragonaDigital: els fanals que falten s'estan restaurant.

 

El carrer Unió de Tarragona és una de les vies que més activitat comercial ha perdut els últims anys. Fa temps, el carrer Unió era un espai emblemàtic, ple de tendes de tota mena. De fet, va ser la icona del petit comerç tarragoní. Des que va començar la crisi econòmica, però, els locals han quedat buits. A més, els veïns denuncien una «deixadesa preocupant». Per això, van saltar les alarmes quan l'Associació de Veïns TGN Centre va comprovar que estaven desapareixent fanals.

 

L'Ajuntament està restaurant i renovant els fanals del carrer Unió

L'Ajuntament de Tarragona és el culpable que els fanals estiguin desapareixent del carrer Unió. Segons ha pogut saber aquest mitjà, el consistori està retirant els fanals «per tongades» per «restaurar-los i renovar-ne la tecnologia, que serà LED». L'objectiu és «millorar la imatge perquè molts dels fanals estaven molt vells». 

 

La renovació de l'enllumenat finalitzarà a mitjans de desembre. Segons fonts municipals, hi ha hagut un retard en aquesta actuació perquè «estem retirant els fanals de mica en mica, si no, tot quedaria a les fosques». Es tracta d'una mesura que s'inclou en el manteniment de l'enllumenat però que és més cara de l'habitual perquè «els fanals són únics i cal restaurar-los». 

 

El carrer Unió i la Illa Corsini

L'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona és renovar el carrer Unió i fer-li una rentada de cara. El projecte Illa Corsini, que va idear l'exportaveu del PDeCAT, Albert Abelló, preveu una ampliació de les voreres i una revitalització del comerç tarragoní. La previsió és que el projecte executiu estigui redactat el mes d'abril de l'any que ve.