El Festival Dixieland de Tarragona arriba enguany al seu 25è aniversari

El Dixieland es durà a terme del 25 al 30 d'abril i, en l'última jornada, se sumaran «a les celebracions del Dia Internacional del Jazz que es fan arreu del món».
Imatge de la presentació de la programació del Festival Dixielanda aquest matí de dilluns, u d'abril. | Cedida

 

El Festival Internacional Dixieland de Tarragona arriba enguany a la XXV edició. Del 25 al 30 d’abril, dates en les qual es durà a terme el festival, s’han programat  «activitats prenent el gènere que dóna nom al festival com a eix vertebrador, aprofundint en la seva trajectòria i recordant la seva història» segons han explicat els organitzadors en una roda de premsa que han celebrat aquest matí de dilluns, u d'abril

 

 

La consellera de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, i el director artístic del Festival Dixieland, Kike Colmenar, han explicat que «les diverses activitats del programa han estat pensades per acostar la música, el jazz i el caràcter lúdic del Dixieland a un públic ampli que va des dels més petits als més experts en aquest estil musical».

 

El programa d'actes s'iniciarà el 25 d'abril i durarà fins a finals de mes, fins al dia 30. A la darrera jornada totes les entitats, associacions i establiments vinculats amb el Dixieland se sumaran a les celebracions del Dia Internacional del Jazz que es fan arreu del món.

 

Tret de sortida davant el Teatre Metropol

El tret de sortida estarà marcat per la inauguració de l’exposició  '25è aniversari del Festival Dixieland de Tarragona' que recull els cartells i programes al Teatre el Magatzem. Serà el dia 25 d’abril a les 18.30 h i, a continuació, a la Rambla Nova, davant del Teatre Metropol, Tgn Swing i Doc Scanlon’s Cool Cats Quartet «donaran la benvinguda al Festival amb música i ball».

 

L'endemà serà el torn de Lucien Barbarin & New Orleans Jazz Tradition, uns altres dels caps de cartell d’aquest Festival. Actuaran el divendres 26 d’abril també al Metropol.

 

Durant el cap de setmana se succeiran «els vermuts dixie, classes obertes de swing i claqué i cercaviles musicals pels carrers de la ciutat». «Entre les cites proposades», han explicat durant la presentació del programa, «dissabte la plaça Corsini acollirà la batalla de bandes: Sugar Push Street Band i Moby Dixie, una proposta de TGN Swing per recrear l’ambient del mític Club Savoy de Nova York».

 

«I per cloure aquests sis dies de bona música», han destacat els organitzadors, «el Teatre Magatzem acollirà el dimarts dia 30 un concert molt especial: La Vella Dixieland presenta '1917'. Aquest any es va fer la primera gravació de jazz de la història».

 

Més notícies de la categoria Tarragona