GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Destrossen diverses escultures de la Font del Centenari de Tarragona

Segons testimonis, els fets han passat cap a dos quarts d'onze de la nit de diumenge
La Font del Centenari de Tarragona, destrossada. | TarragonaDigital

 

Sorpresa i incredulitat a Tarragona durant la nit de diumenge 16 de setembre. Un acte vandàlic a la coneguda Font del Centenari ubicada a la Rambla Nova de la ciutat, ha provocat greus destrosses a les grans escultures que la protagonitzen. Segons testimonis, els fets haurien passat cap a dos quarts d'onze de la nit i, tot i que de moment es coneixen pocs detalls, alguns presents haurien escoltat l'explosió d'un petard i uns nois que s'han posat a córrer després i, en apropar-se a la font, han vist que hi havia el cap de d'una escultura, entre altres parts, a terra. Una cosa està clara i és que la Font del Centenari ha quedat greument malmesa i haurà de ser reparada.

 

El cap d'una de les escultures de la Font del Centenari de Tarragona, a terra. | TarragonaDigital

 

Com es pot veure a les imatges, algunes de les figures del grup escultòric d'aquesta imponent font tarragonina han quedat destrossades: sense cap, sense peus... Així doncs, tot sembla apuntar que aquests joves que es trobaven a la zona tirant petards serien els autors de les destrosses, i per tant estem parlant simplement ha estat una greu bretolada. Concretament les escultures afectades són la decapitació de l'estàtua del cocodril i l'amputació d'un braç de la figura de l'hipopòtam. 

 

L'Ajuntament de Tarragona ha condemnat els fets, i ha explicat que es posarà a treballar, a través de l'àrea de Patrimoni, per fer una valoració dels danys que van provocar amb aquesta bretolada, i segons ha assegurat Begoña Floria, conseller de Patrimoni, es treballarà «per recuperar les escultures el més aviat possibles».

 

Una veïna tarragonina va trucar a la Guàrdia Urbana de Tarragona en veure aquests fets, però aquests van tardar 45 minuts a arribar fins al lloc de l'incident. En aquest sentit, els agents han fotografiat les destrosses que hi ha hagut a la font i, posteriorment, van agafar els trossos de les escultures i van marxar. 

La Font del Centenari ha patit greus destrosses. | TarragonaDigital

 

Una font monumental, destrossada

La Font del Centenari és una de les icones de la ciutat de Tarragona, i és que està situada en una de les seves artèries, al bell mig de la Rambla Nova. El seu nom ve donat pel motiu de la seva creació, ja que per al primer centenari de la Rambla Nova el consistori tarragoní d'aquell moment va impulsar la creació d'una font monumental en aquest punt. Es tracta d'una font amb un grup escultòric de qualitat, creada per Josep Viladomat. El significat d'aquestes escultures, que ara han quedat malmeses, és els continents segons els punts cardinals.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.