El Fortí de la Reina de Tarragona, un reclam pels turistes amb autocaravana

L'Ajuntament prohibeix l'estacionament a aquests vehicles a les principals platges del municipi i també en aquest punt

El Fortí de la Reina de Tarragona, a tocar de la platja del Miracle, és des de fa temps un reclam pels  turistes que pernocten en caravanes i autocaravanes. Tarragona no compta amb  cap espai exclusiu per aquests vehicles, per això, arribar amb un vehicle d'aquestes característiques a la ciutat pot suposar un problema. Diversos fòrums d'Internet recomanen l'estacionament a la vora de les platges de la ciutat, uns espais on l'Ajuntament no permet que caravanes o autocaravanes aparquin. Saltar-se la normativa pot suposar una multa de fins a 300 euros però, de moment, l'amenaça no té efectes en l'arribada d'aquests vehicles a la ciutat. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les autocaravanes, habituals a les platges de Tarragona

En època estival, però també durant la resta de l'any, les caravanes i les autocaravanes són una estampa habitual d'alguns punts de la costa tarragonina. El pàrquing de sorra del Fortí de la Reina és un dels espais més freqüentats per aquests vehicles. Aquest divendres, 4 de gener, eren diverses les autocaravanes que es trobaven estacionades al costat de la platja del Miracle. 

El José i la Maribel, procedents de Madrid, són dos dels turistes que han arribat a Tarragona amb la seva caravana. Estan acabant de dinar a l'interior mentre expliquen que és la primera vegada que venen a Tarragona.  «Vam trobar aquesta localització a través d'Internet», asseguren. De fet, en diverses pàgines, usuaris d'autocaravanes recomanen instal·lar-se a la platja Llarga, l'Arrabassada o el Fortí de la Reina. 

«No hem vist cap senyal que ens indiqui que no podem aparcar», diuen quan se'ls informa que l'estacionament d'aquests vehicles està prohibit. La Guàrdia Urbana no ha fet acte de presència mentre ells han estat a la ciutat. Van arribar aquest dijous i aviat marxaran cap al Delta de l'Ebre, el seu pròxim destí. Un grapat d'autocaravanes més, però, roman estacionat sota el sol hivernal de Tarragona. 

L'Ajuntament de Tarragona prohibeix l'estacionament de caravanes i autocaravanes al costat de la platja.
L'Ajuntament de Tarragona prohibeix l'estacionament de caravanes i autocaravanes al costat de la platja. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona prohibeix l'estacionament d'autocaravanes a les platges

La normativa de l'Ajuntament de Tarragona  pel que fa a l'estacionament de caravanes i autocaravanes és clara: «El consistori ha instal·lat senyals de prohibició d'estacionament a caravanes i autocaravanes a les principals platges  del municipi per tal d'assegurar l'ús adequat d'aquests espais».

Tot i que el Fortí de la Reina no és estrictament un espai de la platja, des de l'Ajuntament deixen clar que «aquest punt es troba dins de la zona on no està permès l'estacionament». Ara bé: cap senyal indica, al pàrquing de sorra, que està prohibit estacionar. Infringir la normativa, tant d'aparcament com d'acampada lliure, podria comportar sancions tipificades com a «lleus» i que arriben als 300 euros.