GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La fragata Blas de Lezo fa una escala de dos dies a Tarragona

El vaixell de l'Armada espanyola està atracat des d'aquest dilluns a la Marina Port Tarraco i ofereix jornades de portes obertes al públic
La fragata Blas de Lezo fa escala a Tarragona avui i demà. | Armada

 

La fragata 'Blas de Lezo', pertanyent a l'Armada espanyola, realitza una escala al Port de Tarragona de dos dies des d'aquest dilluns. Concretament, avui i demà, la fragata està atracada a la Marina Port Tarraco.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest vaixell, que està integrat en l'Agrupació Naval Permanent de l'OTAN número 2 (SNMG-2), torna a Espanya després d'estar desplegat pel Mediterrani des del 21 de setembre al 21 de novembre, i integrat en el Grup de Combat Naval del portaavions francès 'Charles de Gaulle', des del 25 de novembre al 6 de desembre.

 

Aquesta és la primera vegada que la fragata 'Blas de Lezo' recala en un port català. Durant la seva estada a la capital tarragonina, avui i demà dimarts, el vaixell ofereix jornades de portes obertes al públic, en horaris de matí i tarda.

 

Sobre la fragata “Blas de Lezo'

La fragata 'Blas de Lezo', pertanyent a la classe Álvaro de Bazán F-100, va ser lliurada a l'Armada espanyola el desembre de 2004. Compta amb una eslora de 147 metres, una màniga de 18,6 metres, i un desplaçament superior a les 5.800 tones. Té la seva base a l'Arsenal del Ferrol i la seva dotació embarcada és de 201 persones.

 

Des del passat mes de setembre, la fragata Blas de Lezo ha estat desplegada al Mediterrani. | Armada

 

Les fragates F-100 són considerades com les millors escortes del món, destacant la seva capacitat antiaèria, així com vaixell de comandament i control. Per a això disposa del Sistema de Combat AEGIS que al costat del radar multifunció SPY 1-D associat, li proporcionen una gran capacitat de detecció, fins i tot en aigües costaneres, així com la potència de foc necessària.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquesta fragata rep el seu nom del tinent general Don Blas de Lezo i Olavarrieta, heroi de la batalla de Cartagena d'Índies i un dels més il·lustres oficials navals de la història d'Espanya. És el cinquè vaixell en la història de l'Armada amb aquest nom. El buc va ser construït a les drassanes de Navantia a Ferrol i va tenir un cost aproximat de 600 milions d'euros.