Imatge de Frank Torres, alt directiu de Nissan i encarregat de tancar les plantes de la companyia a Catalunya

El tarragoní Frank Torres, encarregat del tancament de les plantes de Nissan a Barcelona

Torres ha sigut durant molts anys màxim responsable de l'empresa a l'Estat

Sens dubte, una de les notícies més importants de les darreres setmanes, per la repercussió en l'economia i perquè suposa, entre llocs de treball directes i indirectes, 23.000 persones sense feina, ha sigut l'anunci de Nissan de tancar les seves  tres plantes a  Catalunya. La notícia, de molta rellevància perquè l'empresa suposa una mica més de l'1,5% del PIB de Catalunya, ha causat una important sotragada política i social.

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que «no li ho posarem gens fàcil», fent referència al tancament de la planta de Nissan. Els treballadors, per la seva banda, ja han iniciat les mobilitzacions de protesta per la decisió dels alts executius de l'empresa japonesa. Nissan ha posat al capdavant  del procés de  tancament de les tres plantes a un vell conegut dels treballadors, el tarragoní Frank Torres.

Responsable de Nissan a Rússia

Torres, des de l'abril de l'any passat, és el responsable de Nissan a Rússia. Ara bé, la carrera d'aquest alt executiu tarragoní dins l'empresa japonesa va començar l'any 2007, quan va ser contractat com analista d'enginyeria. Quatre anys després, el 2011, va ser promocionat a màxim responsable de la planta de la Zona Franca i, finalment, va acabar sent màxim responsable de Nissan Ibèrica fins a l'any 2019.