Canvi climàtic

L'onada de protestes contra el canvi climàtic arriba a la plaça de la Font de Tarragona

Serà a les dues de la tarda, i la intenció és repetir l'acció cada divendres

'Fridays for Future'. Sota aquest nom, s'ha anat vertebrant en els darrers mesos una onada de protestes ecologistes contra el canvi climàtic arreu del planeta, i aquest divendres, 15 de març, arribarà per primera vegada a la ciutat de Tarragona. Són concentracions davant Ajuntaments, Parlaments i institucions de tot el món per exigir mesures concretes; i el que va començar com una acció individual puntual és ja un moviment juvenil articulat. En el cas de Tarragona, la concentració tindrà lloc a les 14.00 hores davant el consistori, a la plaça de la Font.

La iniciativa de protesta compta amb el suport d'agrupacions mediàtiques com Greenpeace, i divendres es deixarà veure a més d'una cinquantena de punts de la geografia espanyola, especialment en els casos de capitals provincials. La intenció de l'organització és repetir aquestes concentracions cada divendres, i està prevista la lectura d'un manifest i una posterior xerrada sobre medi ambient i la pràctica vegana. També s'estrenaran amb una actuació artística a l'aire lliure, a la mateixa plaça tarragonina.

'Fridays for Future', una onada de protestes ecologistes que neix a Suècia

Poc imaginava la jove sueca Greta Thunberg fa set mesos que la seva protesta en solitari davant el Parlament del seu país arrossegaria una allau de concentracions arreu del planeta. Aquest divendres, seran més de 1.200 les ciutats —de fins a 92 països diferents— que recolliran el guant de la Greta i demanaran lluitar de manera efectiva contra el fenomen del canvi climàtic a escala internacional.

A Catalunya, el primer cas d'adhesió dins aquest format va tenir lloc el mes de gener davant la seu de la Generalitat a Girona. El cas de la plaça de la Font serà l'únic exemple de la iniciativa a les comarques tarragonines, i a Catalunya també s'estendrà a la capital gironina i a diversos punts de la demarcació de Barcelona.

També et pot interessar