NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

La Fundació Nacional Francisco Franco va obrir una delegació a Tarragona el passat mes de març

L'entitat ha confirmat que té una seu operativa a la ciutat
La Fundació Francisco Franco ha obert delegació a Tarragona el passat mes de març. | Wikipedia

 

A inicis d'any, l'Ajuntament de Tarragona votava una moció que rebutjava l'anunciada presència de la Fundació Nacional Francisco Franco a Tarragona. Un parell de mesos després, durant el mes de març, l'entitat que promou «l'estudi i el coneixement de la vida» del dictador espanyol va aprovar la constitució d'un seguit de delegacions de l'associació, entre elles la de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Així, la Fundació Nacional Francisco Franco ha explicat a aquest mitjà que compta «amb una seu a Tarragona que funciona perfectament». Els promotors de l'estudi de la vida de l'autor del cop d'Estat del 36 compten, en territori català, amb delegacions a Tarragona i també a Lleida.

 

Les delegacions tenen com a objectiu, segons els estatuts de la Francisco Franco, «difondre i promoure l'estudi i coneixement de la vida, el pensament, el llegat i l'obra de Francisco Franco Bahamonde, en la seva dimensió humana, militar i política, així com les realitzacions dels anys del seu mandat com a cap d'Estat español, Capità General i Generalíssims dels Exèrcits».

 

22 vots en contra de la Francisco Franco a Tarragona

El passat 18 de gener, el plenari de l'Ajuntament de Tarragona aprovava, per 22 vots en contra i l'abstenció del grup municipal del Partit Popular de Tarragona, rebutjar la presència de la Fundació Nacional Francisco Franco a Tarragona. La moció la va presentar la CUP, PDeCAT, ERC, Fòrum de Tarragona per la Memòria, ANC, CDR Tarragona i la Plataforma Antifeixista de Tarragona.

 

El text presentat rebutjava «l'enaltiment de la dictadura franquista» i cercava ser un rebuig de la ciutat a la presència dels estudiosos del dictador a Tarragona. Poques setmanes després la Fundació Nacional Francisco Franco aprovava la creació d'una delegació a la ciutat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
FeAnc
“ lo we faltaba pal duro-???
Antifeixista
Fora feixistes!!!
Joaquim
No volem feixistes!!! I no volem franquistes ni cap mena de propaganda!!! Hauria d'estar prohibit fer propaganda del dictador Francisco franco bahamonde!!!
Joe
Jo m'ho miro des de l'estranger i al·lucino amb la normalització del feixisme a Espanya. En dos dies, tornen a afusellar gent amb l'aprovació de la majoria dels espanyols.