GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Guàrdia Civil a Tarragona recupera una àmfora del segle I aC que es venia per internet

El venedor està acusat d'un delicte d’apropiació indeguda de material historicoartístic procedent de jaciments arqueològics
Imatge de l'àmfora intervinguda pel Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

 

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona han recuperat una àmfora romana de fa més de 2.000 anys. La valuosa peça, que data del segle primer abans de Crist, prové d’un jaciment arqueològic i estava a la venda a través d’un portal d’internet.

 

La Guàrdia Civil detecta objectes d'origen romà en venda a la xarxa

La investigació va començar quan el SEPRONA va localitzar a la xarxa diversos anuncis on es venien objectes arqueològics del segle I aC, objectes d’origen romà i grecoitàlic que podrien estar inclosos dins del patrimoni històric espanyol.

 

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, després de diverses actuacions i comprovacions, la policia va poder contactar amb el venedor per tal d’acreditar i definir la procedència de les peces que oferia. L’home, davant del requeriment del SEPRONA, no va poder aportar cap mena de documentació i l’àmfora romana, en considerar-se autèntica, va ser intervinguda cautelarment.

 

El Museu Arqueològic de Tarragona corrobora el gran valor històric de l'àmfora

Els agents de la Guàrdia Civil, arran del decomís de la peça, es van posar en contacte amb el Museu Arqueològic de Tarragona per tal d’identificar, catalogar i corroborar el valor històric de l’objecte intervingut.

 

El venedor, acusat d'un delicte d'apropiació indeguda de material històric i artístic

Ara, al venedor se l’acusa d’un delicte d’apropiació indeguda de material historicoartístic procedent de jaciments arqueològics i el cas ja està en mans de la fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.

 

Imatge de l'astor comú recuperat pel SEPRONA a Valls | Guàrdia Civil

 

El SEPRONA recupera una au atrapada en una séquia de Valls

La Guàrdia Civil va recuperar, el passat 13 de novembre, un exemplar d'astor comú que havia quedat atrapat en una séquia de reg al terme municipal de Valls, a la comarca de l'Alt Camp. L'au rapinyaire, que tenia dificultats per volar, va ser trobat a la zona dels Boscos de Valls i va ser traslladada al centre veterinari Mediterrani, a la ciutat de Reus.