La Guàrdia Urbana de Tarragona ampliarà la plantilla amb vuit nous agents procedents d'altres cossos policials

L'Ajuntament ha convocat un concurs específic de mobilitat horitzontal, destinat a funcionaris de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals de Catalunya
Els nous agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona arribaran d'altres cossos policials. | TarragonaDigital

La Guàrdia Urbana de Tarragona comptarà pròximament amb vuit nous agents. L'Ajuntament de Tarragona ha convocat un concurs específic de mobilitat horitzontal, al que poden optar funcionaris d'altres cossos de policial local de Catalunya, Mossos d'Esquadra o de les forces i cossos de seguretat de l'estat destinats a Catalunya.

Aquests nous efectius de la Guàrdia Urbana se sumaran als 27 agents que van ser nomenats funcionaris durant el 2019, onze dels quals encara no s'han incorporat encara al servei, ja que estan realitzant el curs bàsic de policia a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, fins al mes de juny vinent.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La convocatòria d'aquest concurs horitzontal respon a una reivindicació que havien fet els sindicats, alhora que, segons expliquen fonts municipals, «té l'avantatge que permet seleccionar agents d’altres policies, que ja tenen formació i experiència, i un cop superat el procés selectiu poden incorporar-se al servei immediatament, sense necessitat del curs de formació bàsica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya».  

Una plantilla envellida

Actualment la plantilla de la policia tarragonina està formada per uns 230/240 agents, tot i que només 130/140 fan servei de carrer, ja que a partir dels 57 anys i fins a la jubilació, que arriba als 60 anys, els policies passen a fer tasques administratives. Segons han explicat fonts municipals, «per a l’any 2020 s’ha de concretar l’oferta pública d’ocupació, tenint en compte les jubilacions, i el nombre màxim de places a cobrir per oposició lliure i per concurs de mobilitat horitzontal».

Des del sindicat Asemit, asseguren que «aquesta nova convocatòria ens sembla fantàstica, tot i que esperem que hi hagi també una convocatòria de places d'accés lliure, perquè tenim una plantilla envellida». Així mateix, alerten que a més de convocar noves places també «s'ha de complir amb el 100% de l'índex de reposició», per cobrir les jubilacions. En aquest sentit, confirmen que l'any 2019 es van jubilar 15 agents, una xifra que durant aquest 2020 podria ser similar. 

Requisits dels nous agents

Segons les bases publicades, aquells interessats en ser agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han de ser funcionaris d'altres cossos policials destinats a Catalunya, amb una antiguitat mínima de dos anys. Així mateix, han d'haver superat el curs bàsic de policia o similar, han de tenir menys de 57 anys, estar en possessió dels permisos de conducció A i B i tenir coneixements de llengua catalana de nivell intermedi B2.

Els aspirants a una de les vuit places hauran de superar cinc proves: coneixements de cultura general, coneixements de català (aquells que no acreditin el nivell B2), proves físiques, examen psicotècnic i una entrevista personal. Aquells que superin les cinc proves hauran d'acreditar mèrits a valorar, per completar les puntuacions.

"🏛 La crítica de la CUP de Tarragona contra la política municipal de patrimoni" "💼 El procés s'endinsa i crea polèmica al Col·legi d'Advocats de Tarragona"