Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

La Guàrdia Urbana de Tarragona manté el setge contra el 'botellons' de cap de setmana

Des que va acabar l'estat de l’estat d’alarma s’han tramitat 123 denúncies relacionades amb aquesta pràctica

La Guàrdia Urbana de Tarragona manté un dispositiu especial per tal de prevenir i dispersar aquelles persones que realitzen 'botellons' incomplint les ordenances municipals i les mesures sanitàries anti-Covid en vigor. En aquest sentit, el conseller de Seguretat, Manel Castaño, ha explicat que «aquest esforç té un doble objectiu, d’una banda que es compleixin les mesures sanitàries i municipals i de l’altra contribuir al descans dels veïns».

Des que es va posar punt final a l'estat d'alarma, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha dut a terme 81 dispositius planificats, de caràcter preventiu, amb presència policial uniformada i control d’accessos a alguns espais públics. Així mateix, també s'han fet 56 actuacions a requeriment de veïns, tramitant-se 123 denúncies, 78 de les quals per consum i tinença d’estupefaents i 48 per consum d’alcohol.

Pel que fa a l'incompliment de mesures anti-Covid, s'ha interposat 32 denúncies.

Les actuacions de la Guàrdia Urbana per districtes

Durant el cap de setmana, la policia tarragonina realitza un seguiment especial en alguns districtes de la ciutat. A Llevant, es realitzen rondes de vigilància i controls a l’ermita de la Salut, a la plataforma del Miracle, a parcs i places de La Mora, així com a les platges.

Al districte Nord, es controla l’Oliva, el parc de la Muntanyeta, la zona de darrere del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau i el Pont del Diable. Als barris de Ponent, les actuacions tenen especial cura al polígon comercial Les Gavarres, al voltant del parc de La Coma i a parcs i places dels diferents barris. 

A l'Eixample, els dos punts amb especial atenció són el parc de Tarragona 2 i el parc del Francolí. Per últim, al districte Centre es fan controls al Camp de Mart, al Parc Saavedra, al carrer Josepa Massanes i al pàrquing dissuasiu del Cementiri.