Pla obert de l'edifici abandonat del carrer de Santiyan, a Tarragona

Pinedo s'inclina per cedir l'edifici abandonat del carrer de Santiyán a una cooperativa d'habitatge

Els veïns demanen dignificar un espai en desús des de fa 40 anys | L'Ajuntament no pot assumir la reforma

El conseller d'Habitatge i Patrimoni a l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, veuria amb bons ulls cedir l'edifici abandonat del carrer de Santiyán a una cooperativa d'habitatge que s'encarregui de rehabilitar-lo. L'edil s'inclinaria «a llarg termini» per aquesta fórmula per recuperar  l'immoble, segons ha avançat el Diari Més aquest dimarts, per tal de suplir les mans lligades d'un  Ajuntament que no podria assumir el cost de l'obra. L'edifici de Santiyán està abandonat des de la dècada dels anys vuitanta.

Els veïns  del barri del Port han reclamat en múltiples ocasions una inversió per dignificar  l'espai i dedicar esforços a poder obrir espais com el gran jardí  del solar per a ús de la ciutadania. El conseller es mostra obert a combinar espais cívics i municipals a les plantes baixes i habitatges socials als superiors, si bé assegura que és imprescindible abordar abans altres competències com la neteja  o la reforma de les estructures més malmeses d'un edifici que en cap cas es troba en estat habitable.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La cessió a una cooperativa  d'habitatge no alteraria la titularitat municipal de l'Ajuntament sobre l'immoble, avisa. Hermán Pinedo projecta que la proposta  és a molts anys vista, si bé obre la possibilitat de rehabilitar  el jardí abans i poder-lo obrir als veïns per tal d'anticipar l'ús públic per a la ciutadania  que vol marcar la pauta de la nova vida d'un edifici avui mort. El número 8 del carrer de Santiyán és, de fet, un dels símbols de la Tarragona abandonada de la Part Baixa i de l'entorn del barri del Port.