Els restauradors de Tarragona pagaran la taxa de les terrasses en el darrer trimestre de l'any

El consistori mantindrà les ampliacions autoritzades arran de la COVID-19

La tensió política arran de la situació del sector de l'hostaleria de Tarragona ha baixat uns quants graus de cop. El motiu? La reunió mantinguda aquest dijous, 24 de setembre, entre el conseller de Territori tarragoní, Xavi Puig, i representants del sector com ara Javier Escribano, president de l'associació d'empresaris de l'hostaleria de Tarragona (AEHT), o Cristian Compte, en representació dels empresaris de l'oci nocturn de la ciutat.

Després de diferents peticions, tant del Partit Popular com de Ciutadans, per condonar el pagament d'impostos de les terrasses en el darrer trimestre de l'any, l'equip de govern i els representants sectorials han acordat reactivar les obligacions fiscals. Segons Escribano, «l'equip de govern ha comentat que, si ens condonen els impostos a nosaltres, es podria crear un greuge comparatiu amb altres sectors. A més a més, ens han informat que amb aquests ingressos, el consistori vol reactivar alguns dels seus projectes de ciutat, com pot ser la transformació en zona de vianants de l'entorn de l'Illa Corsini».

«Ens suposaria una gran ajuda no haver de fer front a aquesta taxa però entenem que si ha d'anar destinada a un projecte que pot tenir un retorn pel nostre col·lectiu, paga la pena l'esforç» ha reblat el màxim representant de l'AEHT a la capital tarragonina. En una línia semblant s'ha manifestat el polític republicà Xavi Puig: «El sector assumeix bé les seves obligacions i entén que cal col·laborar per tal que l'Ajuntament pugui seguir treballant i apostant pel sector com a punt estratègic de la ciutat».

L'import a pagar es calcularà sobre l'autorització municipal atorgada prèviament a la pandèmia. A més a més, el consistori i els empresaris han acordat mantenir la conversió en zona de vianants d'alguns dels carrers de la ciutat on bars i restaurants han pogut instal·lar terrasses mentre duri aquesta situació excepcional. El portaveu del govern ha fet un balanç molt positiu de l'experiència d'aquests mesos en aquests carrers tallats per tal d'afavorir l'activitat del sector i des dels hostalers han afegit que «nosaltres també fem una bona valoració. Aquests mesos demostren que donem qualitat de vida i seguretat i no som, només, una molèstia».

Locals buits

Així mateix, durant la reunió d'aquest matí s'ha parlat sobre la proliferació de locals comercials buits arreu de la ciutat. Javier Escribano ha apuntat que «ara per ara hi ha massa locals en aquesta situació i suposen una pressió més sobre el preu dels nostres lloguers. L'equip de govern ens ha dit que és un tema prioritari per ells posar aquests locals en el mercat i ens ajudaria a anar menys justos».

"Bones notícies: L'important inversió que rebrà Sant Pere i Sant Pau de Tarragona" "ACTES I HORARIS: El programa d'avui dijous, 24 de setembre, avui la tronada final!"