L'ICIQ es queda per segon any consecutiu sense l'acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa

L'Agència Estatal d'Investigació deixa de nou fora del programa d'ajudes econòmiques a l'Institut Català d'Investigació Química
L'Institut Català d'Investigació Química s'ha quedat fora, per segon any seguit, de l'acreditació Severo Ochoa | digital affaires

 

Dur cop per la punta de llança de la universitat tarragonina. L'Institut Català d'Investigació Química, de la URV, s'ha quedat per segon any consecutiu, sense l'acreditació de centre d'excel·lència Severo Ochoa, que atorga l'Agència Estatal d'Investigació, un organisme adscrit al ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'ens ha reconegut  a un total de nou centres i unitats d'investigació amb el reconeixement Severo Ochoa i el María de Maeztu. L'Agència Estatal d'Investigació concedeix 30 milions d'euros per aquests sis centres, i tres unitats, que han rebut l'acreditació de centre d'excel·lència del ministeri del govern espanyol.

L'ICIQ va perdre la distinció l'estiu de l'any passat

El mes d'agost de l'any 2018, l'Institut Català d'Investigació Química veia, amb sorpresa, com el govern estatal denegava la renovació de l'acreditació Severo Ochoa. El director del centre ubicat al campus Sescelades de la URV, Miquel Pericàs, apuntava el seu malestar pel fet que «tots els índexs ens situen com una de les primeres institucions científiques de tota Espanya i el ministeri fa la valoració que fa de la nostra tasca».

L'ICIQ va ser distingit amb l'acreditació Severo Ochoa l'any 2014. Aquest reconeixement comportava una aportació econòmica d'un milió d'euros anuals durant els quatre anys, a més de catorze beques de doctorat. 

"⛪Mor l'escriptor i historiador tarragoní Jordi Morant i Clanxet" "🚧Reobren les escales del Miracle de Tarragona"