L'incendi de Miasa al polígon Entrevies de Tarragona ha provocat concentracions «mínimes» d'amoníac

La quantitat d'amoníac detectada a cent metres de la planta ha estat d'entre 2 i 4 ppm i només afecta les persones a partir de 220 ppm
Imatge de l'incendi a la nau de Miasa al polígon Entrevies de Tarragona | bombers

La Generalitat ha detectat concentracions d'amoníac «mínimes» al polígon d'Entrevies de Tarragona arran de l'incendi de Miasa. «Únicament s'han detectat concentracions d'entre 2 i 4 parts per milió (ppm) a cent metres de la planta», han informat fonts del Departament de Territori a TarragonaDigital. Aquest fet no seria alarmant, ja que només comencen a provocar símptomes en les persones concentracions superiors als 220 ppm. A més, des de l'administració reiteren que «la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica no va detectar afectacions ni el dia de l'incendi ni els posteriors». 

L'incendi de Miasa ha provocat concentracions «mínimes» d'amoníac

L'incendi que el passat 7 de juliol va arrasar la nau de Miasa, al polígon d'Entrevies de Tarragona, ha provocat concentracions «mínimes» d'amoníac. Aquestes s'han detectat només en una de les moltes mesures de contaminants preses arran del succés, que va generar molta expectació entre la població tarragonina a causa de l'alçada i grandària de les flames. 

L'amoníac s'ha trobat a cent metres al sud de la planta, segons han indicat fonts del Departament de Territori de la Generalitat. Les concentracions són d'entre 2 i 4 ppm i, per tant, «no afecten la salut de les persones». Només concentracions superiors als 220 ppm provocarien símptomes. Des de l'administració catalana recalquen que la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica ha estat vigilant de prop aquest cas. «Ni el dia de l'incendi ni en posteriors hi ha hagut afectacions», subratllen. Tot i això, encara s'està investigant quins productes hi havia al magatzem en el moment de l'accident. 

L'incendi de Miasa va comportar l'activació del PLASEQCAT i el confinament de les persones que es trobaven a prop del polígon. Les flames van destruir la nau, que va estar cremant durant tota la nit. Finalment, es va donar per controlada la situació a les onze del matí del dia 8 de juliol.

També et pot interessar: 

"❗URGENT: Canvis a la URV a l'hora d'avaluar els estudiants que es manifesten" "❗L'important càrrec que ha assolit l'advocat tarragoní Manel Albiac"