Un canvi en el sistema informàtic genera cues i incidències a la Xarxa Santa Tecla

La Xarxa assegura que les incidències quedaran resoltes aquest divendres al matí
 
Imatge de la façana de l'hospital de Santa Tecla de Tarragona. | Àngel Ullate

 

La Xarxa Sanitària Santa Tecla ha patit aquest dijous, 7 de febrer, una jornada de caos des de primera hora del matí. L'organisme està canviant el sistema informàtic per tal d'optimitzar el fins ara vigent, i les modificacions han generat un seguit de dificultats i problemes en la seva posada en funcionament. Des de la Xarxa tarragonina de salut han confirmat a TarragonaDigital.com que les incidències quedaran plenament resoltes aquest divendres, 8 de febrer, a primera hora del matí.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Accions rutinàries tan necessàries com ara demanar hora o confirmar visites no han pogut funcionar amb normalitat a cap centre adscrit a la Xarxa Santa Tecla. Això es deu al fet que el programa informàtic, que entrava en funcionament aquest matí, ha tingut una sèrie de problemes derivats de la instal·lació i no ha estat disponible durant la jornada per utilitzar-lo de manera continuada. Qualsevol acció que requeria l'ús de la informàtica ha quedat paralitzada o afectada directament, tot i que la majoria s'han aconseguit solucionar durant el dia.

La Xarxa Santa Tecla preveu que el nou sistema informàtic funcioni correctament aquest divendres

Des de l'empresa responsable afirmen que el nou sistema no suposa cap canvi radical, sinó una sèrie de modificacions per tal de facilitar i optimitzar la tasca que realitza. Expliquen que han intentat solucionar els imprevistos que s'han anat produint, i que la suma de les dificultats tècniques que es deriven de la instal·lació amb la manca de pràctica dels professionals sobre com utilitzar aquesta nova plataforma han comportat que la jornada d'aques dijous hagi estat caòtica en moltes fases.

Des de la Xarxa Santa Tecla han volgut fer arribar les seves disculpes per les molèsties als usuaris afectats, i han agraït la comprensió mentre les dificultats no estaven solucionades.

També et pot interessar

— La Xarxa Santa Tecla accepta la sentència judicial sobre els treballadors nocturns i vol obrir diàleg

— El CAP de Torredembarra es podria ampliar en un terreny diferent a l'actual

— Salut incrementarà els recursos a la Xarxa Santa Tecla per fer front a l'infrafinançament

"Esquerra, en contra de posar més autobusos al centre de Tarragona" "Ballesteros reivindica «l'Europa de les ciutats i les regions» per potenciar Tarragona"