Comencen les obres d'urbanització del pla parcial 10 de Tarragona

El sector tindrà 1.200 habitatges i un centre comercial

Aquest matí s’han iniciat les obres d’urbanització del sector PP-10, que està ubicat a tocar de la T-11, l’autovia de Reus, on hi construiran 1.200 habitatges, dels quals 400 es destinaran a lloguer social, i on Ten Brinke instal·larà un centre comercial. La urbanització d’aquest sector de Tarragona té com a objectiu relligar els barris de ponent. 

El conseller de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, ha manifestat que «hem desencallat una situació que s'havia complicat arran dels efectes de la pandèmia de la COVID-19. El sector ha de permetre potenciar l'eix urbà de la T-11, de forma que amb els anys li puguem donar un caràcter més amable amb els veïns i les veïnes i els vianants en general». També ha afegit que «és una promoció que ens permetrà fer molt d'habitatge social, una assignatura pendent en aquesta ciutat».

Demolicions i moviment de terres

Les obres  d’urbanització que es desenvoluparan durant els pròxims mesos consistiran en demolicions i moviment de terres; pavimentació, clavegueram i xarxa pluvials; abastament d’aigua; enllumenat públic; xarxes de telefonia i  gas; enjardinament; instal·lació de mobiliari urbà i senyalització, entre d’altres.

El  sector del PP-10 té 300.000 metres quadrats de superfície, dels quals  66.500 metres quadrats es destinaran a espai comercial, més de 30.000 a zona residencial i la resta, a espais verds, sistema viari i  equipaments.

El passat 14 de gener el plenari municipal de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar adjudicar les obres d’urbanització del PP-10 a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Rogasa per un import de 11.406.722 milions d'euros i està previst que estiguin enllestides en 15 mesos.


Comentaris