Restauració de les bigues en mal estat del Teatre Metropol de Tarragona

Comença la restauració de les bigues en mal estat del Teatre Metropol

Les obres tindran una durada de vuit setmanes

El recinte modernista del Teatre Metropol ha vist com s'ha iniciat el procés de restauració. En els darrers dies s'ha començat la intervenció per arranjar les bigues en mal estat que hi havia, seguint el projecte tècnic d'intervenció en l'embigat de fusta dels mòduls 5è i 6è del porxo del teatre que la conselleria de Patrimoni  de l'Ajuntament de Tarragona va encarregar a l'arquitecta Elisenda Rosàs.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'empresa Alfi Biocons S.L. executarà el projecte juntament amb Pau Arroyo, conservador-restaurador i redactor del projecte general d'actuació al Teatre Metropol. Les obres tindran una durada de vuit setmanes i el cost total de la intervenció és de 28.349,33 euros.

El projecte està precedit d'un conjunt d'estudis tècnics sobre l'estat de conservació del teatre tarragoní, tant a nivell estructural com decoratiu. Això ha aportat molta informació sobre la part conservada original del teatre i les seves transformacions al llarg del temps. Els estudis realitzats revelaven que hi havia bigues de fusta originals, que formen part de les voltes del porxo de la planta baixa, que es trobaven molt afectades per l'acció dels tèrmits. Es tracta de les bigues de fusta de la galeria que, d’una banda, són zona de pas i de l’altra, estan decorades amb treballs  originals de Josep Maria Jujol, i que, per tant, requerien una actuació urgent i acurada.