Tarragona tindrà un nou institut a la Vall de l'Arrabassada

S'ubicarà al costat de la nova escola de l'Arrabassada, en un solar que l'Ajuntament cedirà a la Generalitat en el pròxim plenari
El nou institut s'ubicarà en aquests terrenys de la Vall de l'Arrabassada, al costat de l'escola. | Google Maps

Tarragona comptarà en tres anys amb un nou institut. Estarà ubicat a la Vall de l'Arrabassada, al costat del que serà la nova escola de l'Arrabassada. TarragonaDigital ja va informar, el passat mes de novembre, de la voluntat de l'Ajuntament de la ciutat i la Generalitat de Catalunya d'obrir un nou centre educatiu per estudiants de secundària, tot i que podria oferir també el Batxillerat. «Necessitem guanyar oferta educativa. És un barri que està creixent», ha declarat a aquest mitjà el regidor d'Educació, Francesc Roca. En el pròxim plenari, el consistori cedirà el solar on s'edificarà el nou centre a la Generalitat. 

 

 

Nou institut a la Vall de l'Arrabassada

El barri de l'Arrabassada de Tarragona comptarà amb un institut l'any 2021, quan es preveu que s'hagi acabat d'edificar. L'Ajuntament i la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han acordat la cessió d'uns terrenys municipals per construir el centre. Aquests, estan ubicats just al costat de la nova escola de l'Arrabassada, que estarà acabada previsiblement l'any 2020. 

 

En el pròxim plenari, el consistori aprovarà la cessió del solar. Es tracta d'un espai que el consistori ja va reservar amb anterioritat perquè, tal com apunta Francesc Roca, «a vegades val la pena ser previsors». Ja fa temps que tant la regidoria d'Educació com la conselleria treballen de la mà per augmentar l'oferta educativa de la ciutat. «Teníem clar que necessitàvem això, perquè el que no podíem fer era augmentar la capacitat de l'Institut Martí i Franquès», acaba dient el regidor, en relació a la sobrecàrrega que viu aquest centre, cabdal a Tarragona.

 

Recreació virtual del que serà la nova escola de l'Arrabassada, projectada amb un institut al costat. | Cedida

L'oferta educativa del nou institut podria arribar fins al Batxillerat

A hores d'ara, des del consistori no poden confirmar quina serà l'oferta educativa del nou institut. L'Educació Secundària està assegurada, però caldrà veure si, finalment, també s'inclou el Batxillerat. D'aquesta manera, els alumnes de la nova escola de l'Arrabassada —que s'inaugurarà l'any vinent— podrien cursar al mateix espai Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat. 

 

«Dependrà del temps que requereixi una cosa o l'altra. No és el mateix tramitar la documentació per obrir un institut fins a Secundària que fins a Batxillerat. Si és urgent, prioritzarem obrir-lo abans sense Batxillerat i, si cal, aquesta oferta s'afegirà més tard», explica Roca. El pròxim plenari de l'Ajuntament se celebrarà la tercera setmana d'aquest mes de febrer. La zona de Llevant de Tarragona augmentarà, d'aquesta manera, la seva oferta educativa, molt demandada per les associacions de mares i pares de la ciutat.