Una incidència tècnica està provocant importants retards a algunes línies de Rodalies

Restablerta la circulació de trens entre Vandellòs i Tarragona

Estan afectats una quinzena de trens i més de 2.000 usuaris i la situació no es normalitzarà fins aquest diumenge al matí

La circulació de trens entre Vandellòs i Tarragona ha quedat interrompuda per falta de tensió en el subministrament elèctric. La incidència, que ha començat a dos quarts de cinc d'aquesta tarda de dissabte, afecta una quinzena de trens i uns 2.000 usuaris. Els passatgers dels combois afectats, aturats a estacions properes a l'àrea on s'ha produït la incidència, seran traslladats amb autobusos habilitats per Renfe. Arran del problema elèctric, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat. La situació no es normalitzarà fins aquest diumenge al matí, encara que la incidència podria solucionar-se a última hora d'aquest dissabte.

Quinze trens afectats per l'aturada entre Vandellòs i Tarragona

La línia 16 de Rodalies de Catalunya, dos trens Talgo amb trajecte València-Barcelona i Barcelona-Cartagena i un mitja distància amb ruta Barcelona-Tortosa, entre altres, han quedat afectats per l'aturada de circulació entre Vandellòs i Tarragona. El total de trens aturats és de quinze. El motiu d'aquesta aturada ha estat un problema elèctric provocat pel fort vent. 

Les ràfegues que s'han notat durant tota la jornada a les comarques tarragonines han provocat que els trens patissin falta de tensió. L'aturada ha afectat també altres localitats com l'Ametlla de Mar o Cambrils. en total, més de 2.000 usuaris s'han vist afectats per l'aturada. Tots els passatgers han estat traslladats amb un autobús als seus destins i a hores d'ara encara s'està treballant per restablir el servei. 

Desactivat el pla FERROCAT

Després de 9 hores d'avaria a la catènaria, a les 01.40 hores de la matinada, els tècnics han restablert la circulació ferroviària. Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'Alerta del pla FERROCAT un cop Adif i Renfe han informat del restabliment de la circulació entre Vandellòs i Cambrils. 

Des de les 16.45 hores, aquesta incidència ha provocat la interrupció de la circulació en aquest tram i ha afectat diversos trens de la línia R16 i de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.Un dels afectats ha estat Juan Carlos Monedero, fet que ha provocat que arribés una hora tard a l'acte de Podem a Tarragona.

A poc a poc es va restablint el trànsit de trens per aquestes vies, però encara es veuen afectats alguns trens de la línia R16. Un tren en destinació Tortosa i un a l'Estació de França a Barcelona, tenen prevista, segons informa Rodalies, una demora aproximada de 90 minuts.  Els trens afectats són el que surt d'Ulldecona a les 7.04 i arriba a Tortosa a les 7.34 i el que surt de Tortosa a les 7.39 i arriba a Barcelona a les 10.27

El temporal colpeja amb força la costa de Tarragona

Els efectes del temporal s'han fet notar amb força al litoral tarragoní. A la ciutat de Tarragona, per exemple, una torre de vigilància de la Creu Roja ha acabat a la sorra de la platja de l'Arrabassada. També s'ha hagut de suspendre la processó de la Soledat de la Setmana Santa amb motiu de la pluja i la carretera del Moll de Costa s'ha tancat als vianants per precaució. D'altra banda, els bombers han hagut de fer diverses intervencions arreu del municipi per culpa del vent.