IQOXE inicia el desmantellament de la planta que va explotar al polígon el mes de gener

La companyia va començar el procés la setmana passada

Pas endavant per poder passar pàgina de la greu explosió química que es va viure a mitjans de mes de gener d'enguany a Tarragona. La companyia IQOXE ha iniciat, recentment, el desmantellament de la planta que va explotar, causant la mort de tres persones.

La setmana passada, l'Ajuntament de la Canonja va atorgar el darrer permís per poder iniciar la neteja de les restes que, vuit mesos després, fan de recordatori d'un dia que va deixar amb la por al cos a tota una ciutat. El desmantellament de la planta explotada l'està duent a terme una empresa de Tarragona i ha començat per la sala de control

Treballadors a casa

El mes de juliol, la jutgessa que investiga el cas va aixecar el secret de sumari. Segons la investigació, «l'explosió del reactor es va produir quan es fabricava MPEG 500, un procés que no era usual i que només s'havia realitzat en altres ocasions». La informació es contradeia amb els arguments de l'empresa i l'Institut Químic de Sarrià, els quals asseguraven que la planta accidentada duia a terme «una pràctica del tot habitual». Mentre la veritat cerca el seu camí per la via judicial, l'empresa té clar que no reconstruirà la planta accidentada, un cop s'acabin els treballs de desmantellament. El desmantellament està previst que finalitzi en els pròxims dies. 

Una part dels treballadors continuen a casa, sense destí laboral, mentre esperen novetats de l'empresa. IQOXE resta a l'espera dels permisos de la Generalitat per restablir la producció en les altres plantes que té al polígon petroquímic sud de Tarragona. 

"Fridays For Future Tarragona convoca una acció de protesta contra el canvi climàtic" "ACTES I HORARIS: L'agenda d'avui a TGN, vigília de Santa Tecla!"