D'esquerra a dreta, Jordi Fortuny i Xavier Puig, a l'Ajuntament de Tarragona

Jordi Fortuny, segon tinent d'alcalde de Tarragona, abandona MES per l'acord electoral amb JxCat

La lleidatana Jordina Freixanet també ha deixat la formació

La segona tinent d'alcalde de Lleida, Jordina Freixanet, i el segon tinent d'alcalde de Tarragona, Jordi Fortuny, han anunciat aquest dijous que deixen  la seva formació política, Moviment d'Esquerres (MES), arran de l'acord electoral que ha concretat amb JxCat  per presentar-se a les eleccions  previstes per al 14 de febrer. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

MES  va formar part de la candidatura de JxSí  el 2015 i es va presentar al Parlament  de la mà d'ERC el 2017  i en molts municipis a les darreres eleccions locals de 2019. Freixanet i Fortuny han emès un comunicat en què critiquen la decisió  de l'assemblea de MES, que suposa «una aliança amb un moviment que es reivindica com a liberal  i nacionalista  català, majoritàriament hereu de la tradició de centre-dreta de CiU».

Hi expliquen que es va debatre la possibilitat que membres de MES  se sumessin a diferents candidatures  —MES ha format part de llistes d'ERC, Guanyem i els comuns arreu del territori—, que es va rebutjar amb el 51% dels vots, i denuncien que la discussió va estar presidida pel que titllen de «manca de mesures democràtiques». Freixanet, a més, forma part de la llista  dels republicans  per al 14-F a la demarcació de Lleida.