Joan Basseda, Jordi Salvador i Laura Castel durant la roda de premsa d'aquest matí

Jordi Salvador (ERC) defineix l’actuació policial dels darrers dies com «accions de psicòpates uniformats»

El cap de llista d’ERC al Congrés per Tarragona qüestiona els mètodes de la policia pel cas de la detenció de la tarragonina Laura Solé | Assegura que les eleccions del 10 de novembre seran un «plebiscit sobre la sentència»

El número 1 al Congrés dels Diputats per ERC, Jordi Salvador, ha definit les actuacions policials dels darrers dies al territori i a Catalunya com «accions de psicòpates uniformats». Salvador ha lamentat els mètodes de la policia, fent referència al cas de la detenció de la tarragonina Laura Solé i ha assenyalat que ERC obrirà una investigació perquè es depurin responsabilitats. La número 2 al Senat per ERC, Laura Castel, ha indicat que es vol estendre la idea de relacionar l’independentisme amb el terrorisme i que s’està cuinant una gran coalició entre PSOE i PP posant la unitat d’Espanya per davant.

En un esmorzar amb periodistes, Jordi Salvador ha assegurat que preveu una participació històrica en les eleccions del 10 de novembre. «Només ens queden aquestes armes: les urnes. La gent ho té clar i esperem una resposta massiva», ha indicat el número 1 per ERC al Congrés. 

Per una altra banda, ha explicat que «és molt important que l’independentisme republicà sigui la primera força a Catalunya perquè és l’única manera de condicionar el govern de Madrid» i que els comicis «es plantegen amb tres eixos diferents». En primer lloc, ha assenyalat que seran un «plebiscit de la sentència» ja que considera que «no vivim en una situació de normalitat democràtica» i que les sentències són «una autèntica salvatjada». D’aquesta manera, ha avançat que el primer que es posarà sobre la taula sobre el projecte de llei d'amnistia i demanaran a la resta de partits que es mullin.

En segon lloc, ha explicat que ERC no renuncia a l’autodeterminació ja que assegura que «és la millor solució al conflicte». «Pensem que s’ha de votar i no estem tancats a les preguntes que ens puguin fer en una taula negociadora», ha assenyalat Salvador. Segons el número 1 «el referèndum arribarà tard o d’hora i nosaltres defensarem la república catalana». Finalment, ha indicat que ERC es presenta al Congrés dels Diputats per defensar el dia a dia de la gent. 

Jordi Salvador, Laura Castel, i Joan Basseda, número 3 al Congrés, també han volgut dirigir-se als votants del PSC i Podem per dir que «si volen una garantia de diàleg i que els drets civils i socials es compleixin s’ha de votar un partit que forci als socialistes a dialogar». 

La número 2 al Senat, Laura Castel, ha assegurat que «és molt important estar en institucions com al Senat» i que en aquest ERC «ha defensat els interessos del territori». Castel ha indicat que s’han dut a terme interpel·lacions i iniciatives parlamentàries sobre qüestions del territori com ara la posada en marxa del corredor del Mediterrani, la gratuïtat de les autopistes, l’A-27 i el túnel del Coll de l’Illa, l’Aeroport de Reus o la retirada dels cossos i forces de seguretat el 5 d’octubre del 2017.

Segons Castel «s’han d’utilitzar les eines que ens dona la constitució espanyola i jugar en aquest terreny de joc per defensar els nostres interessos, sinó hi som nosaltres hi seran uns altres partits que defensaran els interessos de l’IBEX35». Per acabar, ha insinuat que s’està cuinant una gran coalició posant la unitat d’Espanya per davant entre PSOE i PP. 


Comentaris
Maricarmen
Sr. Mío usted no tiene vergüenza
Lema
Sr. Salvador, por favor vaya vd al oculista, por su bien y dejen de barrer siempre para casa.... todos malos y esos CDRs que son unos vandalos, por no poner otro descalificativo más fuerte, son los buenos?... seamos más serios y contemos los hechos tal como son...
Miquel
Ante los ataques de los CDR los Mossos en vez de porra según el tipo este tendrían que llevar churros de plástico de la playa
Foro policial
Segons un foro d la policia, segons ells haurien de portar metralletes x així fer neteja...això és el perill de donar armes a trastocats
Torrenc
Pobrets aquests fanátics. Sempre retreuen als altres que no mes és aplicable a ells. Están sonats.