Una vintena de joves migrants acaben un curs de formació culinària a Tarragona

Es tracta d'un programa de formació per inserir al mercat laboral els joves MENA (Menors Estrangers No Acompanyats)
El programa 'Primera Oportunitat' ha dotat de formació a un total de 18 joves migrants estrangers | TarragonaDigital

 

Un total de 18 joves migrants no acompanyats han realitzat a Tarragona un curs de formació culinària que els pot obrir la porta al mercat laboral. Es tracta del projecte 'Primera Oportunitat', que depèn del SOC de la Generalitat, i s'adreça al col·lectiu conegut com a MENA (Menors Estrangers No Acompanyats). No són necessàriament menors, perquè es troben en edats que van dels 16 als 24 anys.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els MENA són els joves que marxen del seu país d'origen per raons laborals, econòmiques o educatives, i que arriben a Catalunya cercant un futur millor. En arribar, però, es troben davant un context de risc d'exclusió social i no disposen de les mateixes oportunitats que els joves catalans, principalment per raons de formació i llengua. Programes com la 'Primera Oportunitat' els volen ajudar a disposar de més recursos i eines per inserir-se en el món laboral.

 

Azahara González, directora del centre: «Els acostem l'oportunitat de créixer en la societat on viuen»

 

La formació culinària ha estat la branca ocupacional escollida a Tarragona | Cedida

 

Aquests joves migren sols, motiu que els encasella en una situació especialment vulnerable. El curs ha servit per aproximar-los al món culinari, a més d'ubicar-los en el context laboral de Tarragona i ajudar-los a millorar les seves capacitats de comunicació. La directora del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, Azahara González, s'ha mostrat molt satisfeta amb la formació que els han proporcionat en les darreres setmanes.

 

«Els hem acostat l'oportunitat de conèixer i créixer en la societat on viuen actualment», ha volgut destacar González. La directora ha afegit que «els hem facilitat recursos i coneixements per adaptar-se a aquesta nova etapa», i ha avançat que «l'acompanyament per part de l'equip del centre els ajudarà a assolir els objectius que s'han plantejat». Azahara González ha reivindicat «l'entusiasme i el positivisme» dels MENA, i ha avançat que passaran a formar part de la bossa de joves de la resta de projectes del Centre de Noves Oportunitats.

 

També et pot interessar