GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Laia Estrada: «Tarragona ha anat i va a pitjor amb Ballesteros i la política caciquil»

La portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona està a disposició del col·lectiu per tornar a ser l'alcaldable dels anticapitalistes
La portaveu de la CUP, Laia Estrada. | TarragonaDigital.com

 

La portaveu del grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, està a disposició del col·lectiu per tal de tornar a liderar les llistes dels anticapitalistes de cara a les municipals del pròxim mes de maig. Estrada arribarà a aquesta cita després de quatre anys al saló de plens de la plaça de la Font on està convençuda que «hem complert la nostra tasca, hem exercit de lleixiu contra la corrupció i hem fet d’oposició, fiscalitzant l’acció de govern».

 

Aquesta «fiscalització» els ha posat al punt de mira de l’equip de govern i les picabaralles amb el PSC han generat moments de tensió al consistori. La relació entre els cupaires i els socialistes és com l’aigua i l’oli, dos elements impossibles de barrejar.

 

Ara bé, aquesta tasca de «fiscalització», molt necessària en democràcia, ha portat a la CUP a transmetre, a vegades, una imatge de crispació, de permanentment emprenyades, que no es correspon amb el tracte personal que ofereixen els seus regidors.

 

—La CUP a Tarragona està sempre enfadada?

I ara, no pas! La CUP aplaudeix i celebra tantes vegades com cal i on calen les decisions encertades, les accions útils i les iniciatives que beneficien la població, llàstima que no n’hi hagi gaires. La qüestió és que quan la ciutat va de mal en pitjor, es malbaraten els recursos públics, es pren el pèl a la gent constantment i la hipocresia està a l’ordre del dia, molts motius per estar contentes en el si de l'Ajuntament, no n'hi ha. Ara bé, la CUP la fa la gent, i li asseguro que som persones molt alegres, a banda de combatives.

 

—Vostès han judicialitzat la política municipal tarragonina?

En cap cas. Qui judicialitza la política és qui polititza la justícia, mirant de guanyar batalles polítiques empresonant la dissidència, plantejant il·legalitzacions de partits, etc. La CUP fiscalitzem què es fa o què es deixa de fer amb els diners públics, una tasca que hauria de fer la fiscalia, però que per omissió ens toca fer-la a nosaltres, amb tots els recursos econòmics i l'energia que comporta per a la nostra formació. Un dels objectius amb els quals ens vam presentar va ser el d'acabar amb la corrupció i això estem intentant.

 

Per què no treuen a Tarragona els resultats electorals que treuen a Reus?

A Reus des de l'any 91 que van iniciar el projecte de la Unitat Popular amb el Casal Despertaferro fet que els va permetre entrar a l'Ajuntament el 2011 amb un regidor, i la bona feina destapant el cas Innova els situa com a segona força. A Tarragona, el Casal Sageta de Foc no neix fins al 2005, i no és fins al 2015 que aconseguim representació amb dos regidors. Ja veurem què passa el 2019.

 

«El problema no és només Ballesteros. És una forma de fer política caciquil»

 

És factible un govern d'esquerres, PSC, ERC, CUP, ICV o PODEM a Tarragona?

Si ha de ser un govern  amb un projecte d'esquerres, el PSC no hi té lloc. De totes maneres, la qüestió és tenir clara la finalitat i d’acord amb quins objectius concrets i propostes polítiques s'hauria de constituir aquest suposat govern.

 

Laia Estrada i el seu antic company de consistori, Jordi Martí, al saló de plens | TarragonaDigital.com

 

L'alcalde Ballesteros cerca el seu quart mandat com a batlle de la ciutat. Des del seu punt de vista, Tarragona va a millor o a pitjor amb Ballesteros?

Ballesteros es presenta per salvar el seu prestigi i per salvar els mobles del PSC a Tarragona, perquè no fer-ho hauria implicat assumir la seva derrota. Tarragona ha anat i va a pitjor amb Ballesteros, però el problema no és només ell sinó una forma de fer política caciquil, despòtica i que no està al servei de la majoria de la ciutadania, sinó dels interessos particulars de qui mana i dels seus «amiguets». 

 

Destaqui un regidor, o regidora, que li hagi deixat bon record i un, o una, que no li hagi deixat

Hem treballat de manera fluida i constructiva amb el Francesc Roca. L'ampliació del pati de l'escola Torreforta, el seguiment del manteniment de les escoles, la municipalització de les llars d'infants... Són exemples d'una bona entesa i en podríem posar més. Sobre la part negativa, no la centraria en una única persona, sinó en el tarannà d'un govern despòtic i mentider. 

 

«La gent de la CUP és gent d'arreu de la ciutat»

—El centre neuràlgic de la CUP a Tarragona és la Part Alta?

És on tenim el Casal Popular, l'espai que compartit amb molts altres col·lectius i és on fa més temps que hi treballem. Això demostra que la feina de "formigueta" funciona. Tanmateix, la gent de la CUP és gent d'arreu de la ciutat i de mica en mica anem fent xarxa: al Centre, a la Part Baixa, al Serrallo, a Sant Pere i Sant Pau, a Bonavista o Torreforta, per exemple. Tant de bo d'aquí poc puguin néixer assemblees de la CUP a tots els barris.

  

—Per què li costa a la CUP entrar als barris de la ciutat?

La CUP fa molt de temps que fem feina als diferents barris de la ciutat, treballant per la defensa de la sanitat pública, recollint reclamacions per les llistes d'espera, explicant els pressupostos participatius o denunciant la degradació d'algunes zones. 

 

«En una societat democràtica, Vox no hi hauria de tenir cabuda»

—Juguem a les travesses. Faci un pronòstic de com aniran les pròximes eleccions municipals.

Esperem que la ciutadania sàpiga valorar la feina que hem estat fent aquest mandat, i que hàgim sabut explicar que nosaltres no pretenem gestionar millor l'ajuntament, sinó que pretenem construir una nova forma de fer política que compti amb la implicació de tots i totes les tarragonines.

 

—Es veuen compartint saló de plens amb Vox el proper mandat municipal?

Una formació de caràcter feixista, misogin i homòfob no hauria de tenir cabuda en cap institució. En una societat democràtica un projecte com el de VOX no hi hauria de tenir cabuda.