GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'empresa que gestiona la TAP deixarà de subcontractar a Levantina de Seguridad

Així ho van acordar ahir després d'una reunió l'Agència de Publicitat Internacional Catalana, gestora de la TAP, i l'empresa Golden Service, proveïdora del servei de seguretat

 

Diversos assistents al Concurs de Castells havien criticat les actuacions dels treballadors de Levantina de Seguridad. | Toni Gonzàlez

 

Acaba la polèmica per la contractació, a la Tarraco Arena Plaça (TAP), de l'empresa de seguretat vinculada amb l'extrema dreta, Levantina de Seguridad. L'Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC), que gestiona les instal·lacions de l'antiga plaça de braus de Tarragona —propietat de la Diputació—, va reunir-se ahir amb l'empresa proveïdora dels serveis de seguretat, Golden Service. Tal com informava TarragonaDigital, APIC ja va anunciar a principis d'aquesta setmana que es plantejaria el futur de Levantina de Seguridad a la TAP després de les crítiques rebudes per part de castellers, Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i la CUP. Per aquest motiu, ahir van decidir que mai més es tornarà a subcontractar l'empresa Levantina de Seguridad.  

 

Levantina de Seguridad no tornarà a treballar a la TAP. Les crítiques dels castellers, la Coordinadora de Colles Catelleres i la CUP després del tracte rebut durant el Concurs de Castells per part dels treballadors d'aquesta empresa, vinculada amb l'extrema dreta, han tingut efecte. Segons diversos testimonis, durant les dues jornades del Concurs, els membres de Levantina de Seguridad van insultar, coaccionar i fins i tot arribar al cos a cos amb membres d'algunes colles. 

 

L'extrema dreta, fora de la TAP després del Concurs de Castells

«Després de les queixes rebudes de diferents assistents el passat cap de setmana, hem acordat deixar de subcontractar els serveis de Levantina de Seguridad». Això és el que han comunicat aquest dijous APIC i Golden Service, a través d'una nota informativa enviada als mitjans de comunicació. La decisió s'ha pres després d'una reunió entre ambdues empreses, un fet que era probable que es produís, tal com avançava el gerent d'APIC, Jesús Feliz. 

 

Després del revol que es va generar a les xarxes, on eren moltes les persones que reclamaven fer fora de la TAP i del Concurs de Castells a treballadors vinculats amb l'extrema dreta, APIC va anunciar que es plantejaria la contractació de Levantina de Seguridad i que parlaria amb Golden Service per resoldre el problema. Feliz va defensar en tot moment que «desconeixia» la presumpta vinculació de l'empresa amb la ultra dreta i que «som els mateixos que vam organitzar l'acte d'inici de campanya pel referèndum de l'1 d'octubre», deixant clara d'aquesta manera la seva condició d'«empresari i apolític». 

 

La Coordinadora de Colles Castelleres també s'havia pronunciat

D'altra banda, cal recordar que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també s'havia pronunciat en contra de la presència d'una empresa vinculada amb l'extrema dreta al Concurs de Castells. A partir d'un comunicat, van expressar el seu «malestar» per la contractació de Levantina de Seguridad i pels fets que van tenir lloc durant les dues jornades del Concurs que es van celebrar a la TAP. 

 

«Es van veure missatges que feien apologia al feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins a arribar al cos a cos», va lamentar la Coordinadora, que va assegurar que «aquestes actituds són contràries al fet casteller». «Els valors castellers cal treballar-los i aplicar-los», va dir l'entitat a la Diputació, propietària de les instal·lacions.