Imatge d'una parada del Mercat de Torreforta

Espimsa treu a licitació la concessió de parades buides del Mercat de Torreforta

És la darrera acció de l'empresa de Mercats per revitalitzar l'espai, que ha anat perdent parades i clients amb el pas dels anys

L’Empresa municipal de mercats de Tarragona, Espimsa, inicia una altra acció per no fer defallir el Mercat de Torreforta. Aquesta setmana ha quedat oberta la licitació per a la cessió  de les parades buides i un dels locals exteriors del mercat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Concretament, es tracta de vuit lots, set estan destinats a la venda de productes alimentaris, a l'interior del mercat, i un darrer local està situat a l'exterior, destinat a activitats complementàries. Espimsa ha publicat, aquesta setmana, l'anunci i les clàusules web al perfil del contractant de la seva pàgina web.

El Mercat de Torreforta lluita contra la seva desaparició

El Mercat de Torreforta experimenta, des de fa anys, pèrdues de clients i, en conseqüència, abandonament de  parades  i comerços. Amb una falta d'implicació per part del consistori des de fa anys, Espimsa ha impulsat diverses accions per revitalitzar el  mercat  i les instal·lacions.

Durant els darrers mesos, ha patit diversos processos de revitalització, com és el cas del nou logotip, que s'ha redissenyat completament. En aquest sentit, el president d’Espimsa, Dídac Nadal, ha declarat que l'objectiu és el de «recuperar i reactivar el Mercat de Torreforta ha estat prioritari des de l’inici de la nova etapa a l’empresa de mercats».

No es tracta de l'únic mercat que es pot trobar a Tarragona, però sí el que afronta la pitjor situació. Nadal també ha recordat, d'aquesta manera, un dels altres objectius de l'empresa de Mercats, que «el mercat es consolidi com un motor dinamitzador de la vida social del barri, de la mateixa manera que el Mercat Central ho és al centre de la ciutat».

Concessions prorrogables cada cinc anys

La durada de la  concessió tindrà una durada de cinc anys, que s'adjudicarà mitjançant concurs públic. Aquesta concessió serà prorrogable per cinc anys més, amb previ acord de les dues parts. Pel que fa a termes econòmics, el cànon anual serà d'entre 300 i 750 euros per any.

Des de l'empresa de Mercats s'ha especificat que la voluntat és que en aquestes parades buides s'hi ubiquin activitats que actualment s'hi troben mancades al Mercat de Torreforta, com pot ser una fleca, conserves, pesca salada i verdura, entre d'altres.

Les persones interessades poden presentar tota la documentació, que es troba al perfil del contractant de la pàgina web oficial d'Espimsa, durant els pròxims 15 dies naturals. A banda de l'activitat comercial, per a la concessió  d'espais es valoraran aspectes com la qualitat, proximitat, innovació, qüestions estètiques o el fet que s’ofereixin productes ecològics o artesanals.