Imatge de membres de la colla dels Xiquets de Tarragona

Els Xiquets de Tarragona descarten poder tornar al local de Santa Anna

L'anul·lació del POUM, nou pal a les rodes

Els Xiquets de Tarragona acaben de viure un nou entrebanc a l'hora de poder comptar amb un local  per a la colla. El president dels Xiquets, Rafa Segarra, ha explicat, en declaracions a TarragonaDigital, que descarten  «totalment tornar  al local del carrer Santa Anna». El motiu? Poder tornar al seu històric local implica «una inversió important que ni la colla ni el consistori hi pot fer front».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest marc, els Xiquets es troben en converses amb l'Ajuntament de Tarragona, «converses positives, hi ha bona voluntat» segons ha apuntat Segarra, per a poder trobar una alternativa. De fet, el consistori va posar una opció sobre la taula: un solar  del carrer Sant Llorenç. Què ha passat? Segons ha explicat el president dels Xiquets de Tarragona, «l'anul·lació  del POUM  ha obligat el consistori a revisar  aquest solar com estava classificat al pla general del 1995. A més a més, és un solar que està sobre el Fòrum Provincial i tocarà fer prospeccions, perquè no sabem que hi podem trobar».

«Aportació de l'Ajuntament per poder començar»

El consistori té previst convocar, pròximament, als Xiquets de Tarragona per a informar sobre la situació del solar del carrer Sant Llorenç i, també, «posar sobre la taula possibles aportacions econòmiques». «La nostra idea», ha explicat Rafa Segarra, «és poder anar  a aquest solar. Els membres de la colla que són arquitectes estan treballant en un projecte molt ajustat, però, encara així, fer un local allí costarà 1 milió d'euros».

«Als Xiquets ens aniria molt bé poder comptar amb una aportació  del consistori  per poder començar. Després, a poc a poc, aniríem buscant subvencions perquè els Xiquets no tenim 1 milió d'euros. Amb subvencions aniríem fent pas a pas, primer els vestuaris, després un espai per a la canalla...» ha declarat Rafa Segarra, president dels Xiquets de Tarragona.